Najnovije

GRUDVA SE ZAKOTRLJALA: Mi Glas iz naroda se više ne može zaustaviti!

Muzikom „Marš na Drinu“ i govorom Stepe Stepanovića u izvođenju, ne običnog glumca, već pukovnika u penziji Miće Živojinovića, otpočeo je današnji skup podrške pokretu „Mi Glas iz naroda“ u prepunoj sali hotela Jugoslavija u Beogradu. 

Nosilac liste Branimir Nestorović kazao je da su „hijene na našim granicima, koje opet žele da nas raskomadaju“.

- Neću da vam pričam kao ovi što pričaju na simpozijumima po dva i sata govori o budućnosti Srbije, a poruka je u stvari: „Hoćemo još četiri godine“. To je ceo program. Branko Pavlović je rekao jednu stvar: „Dosad su krali jer su mislili da će vladati doživotno, a sad kradu jer vide da neće“ – citirao je Nestorović.  

On je otkrio da su se njih sedmorica okupili 11. februara kod njega u ordinaciji, „i uz rakijicu“ smišljali šta mogu da urade.
- Pošteno govoreći nismo znali da će ovako da bude sedam dana pre izbora. Došlo je vreme da narod Srbije vlada Srbijom. Ta grudva koju smo zakotrljali, ona je nezaustavljiva. I da nas pobiju, gotovo je. Jer mi smo postali vi, i mi smo svi „Mi“. I nemamo pravo na neuspeh i nemamo pravo na odustajanje – istakao je doktor Nestroović. 

On je na kraju citirao reči Aleksandra Dugina, ruskog filozofa, koji je pre sedam dana rekao: „Naravno da želimo da pomognemo Srbima, ali ne možemo bez vas i umesto vas“, što je propraćeno gromkim aplauzom. 

- Mi nećemo čekati da nas oslobode Rusi, mi ćemo se osloboditi sami. Mi smo narod koji ima ponos. A kada se oslobodimo, onda ćemo se pridružiti grupi slobodnih naroda, naroda koji znaju šta je sloboda, koji znaju šta je vera, koji znaju šta su prave vrednosti, i naći ćemo tu mesto. Prema tome, mi krećemo i nećemo stati – poručio je nosilac liste Mi – Glas iz naroda koji je govorio poslednji. 

Pre njega, obratilo se šest ostalih lidera, a jedan od ključnih vođa pokreta Mi - Glas iz naroda, novinar Siniša LJepojević obratio se skupu glasovnim putem iz Velike Britanije. 


- Pokret „MI“ sledi ono što većina ljudi vidi, ali nekako nema priliku da kaže. Srbija je decenijama pod snažnim pritiskom pre svega zapadnih zemalja, koje su stvorile svoju klijentelu u Srbiji i otimaju Srbiju od njenih građana. Duže od 20 godina u tom dužničkom ropstvu naše vlasti se udvaraju neprijatelju. To mora da se prekine i da se vrati dostojanstvo Srbiji i građanima Srbije – naglasio je on. 

LJepojević je naveo da je nažalost birokratija u zapadnim zemljama stvorila dovoljno veliku mrežu svojih klijenata u Srbiji da može da uradi šta želi.

- Simboli toga su politika prema Kosovu i Metohiji, ali i Republici Srpskoj. Sudbina Kosova i Metohije je simbol sudbine Srbije. Srbija jeste najveća srpska zemlja, ali druge srpske zemlje mogu da posluže za konačno slamanje Srbije. Prema tome Srbija mora da vodi računa o politici prema srpskom nacionalnom korpusu – ukazao je nekadašnji dopisnik Tanjuga iz Londona.

Kako je rekao, suočeni smo sa nemilosrdnom i moćnom mašinerijom. 

- Radi se o jednoj kolosalnoj pljački ne samo države Srbije, preko prodaje svih njenih privrednih potencijala, nego i direktne pljačke svakog čoveka koji ode u prodavnicu. Želimo da ohrabrimo ljude, da se probude, da ustanu protiv jedne destruktivne politike Srbije. Imamo obavezu prema našim precima, koji su se borili za dostojanstvo srpskog naroda – poručio je LJepojević.

Politikolog Aleksandar Pavić kazao je da je pokret „Mi“ počeo od sedmorice ljudi, a da će sutra biti 77, pa onda 777 i tako dalje. 


- Skupljamo reprezentaciju i vi ste deo nje – poručio je okupljenima, pa nastavio:  

- Danas je 10. decembar, a na taj dan pre 11 godina, moj drug Branko Pavlović i ja bili smo organizatori prvih protesta protiv naprednjačko-socijalističke vlasti.

Bilo je minus deset stepeni, i tada smo posetili i predsedništvo na Andrićevom vencu i Vladu Srbije i predali dopise gde smo tražili sastanak da nam se objasni zašto se uvodi granica između Kosova i Metohije i ostatka Srbije. Odgovor nismo dobili, ni prijem, ali u javnosti su ti političari koji su uveli granicu govorili: „Pa nije to nikakva granica, to su evropski standardi“. Pa vidimo dokle su nas doveli evropski standardi – primetio je Pavić. 

On je kazao da je juče praktično predata u ruke lažne države Kosovo i Elktroprivreda Srbije na KiM. 
- Zato smo se i pokrenuli svi zajedno, je ovo mora da stane. Tokom ove izborne kampanje su Srbima na Kosovu i Metohiji stizale poruke preko MTS mreže, da se preregistuju na RKS tablice. Mi ćemo to da poništimo! Šta mislite zašto je skup otvorio pukovnik Mića Živojnović? Nije to običan gluamc, već pukovnik koji je recitovao govor Vojvode Stepe – ukazao je on, a zatim glasno poručio: 

- Mi nećemo da zamajavamo ljude sa grafitima „Kad se vojska na Kosovo vrati“, mi ćemo da vratomo vojsku na Kosovo!

Advokat i stručnjak za privredno pravo Branko Pavlović, izrazio je nameru da „vratimo Srbiju Srbiji, a to znači da se izvučemo iz kolonijalnog zagrljaja Zapada“.


- Govoriću kako nas putem novca drže zarobljenim. Srpski narod je rešavao i mnogo teže probleme i bez novca, ali te poluge kojima nas drže zakovanim u privrednom razvoju, i onemogućavaju rast ličnog životnog standarda, to razjeda društveno tkivo i unosi nevericu da je išta drugo moguće, a naše mlade ljude upućuje da traže sreću negde drugde – istakao je. 

Pavlović navodi da kolonizator zna koliko je važno da kontroliše da naša privreda nema novac. 

- Razlika između lekara i MMF-a je u tome što lekar hoće da vam bude bolje, a MMF hoće da vam nikad ne bude bolje – uporedio je advokat. 

On je upitao da li postoji neka država na svetu koja se razvila tako što je 90%  bankarskog sektora bilo u stranim rukama, a potom nastavio sa pitanjima: 
- Da li ikada jedna država može da se razvije ako svoje devizne rezerve drži u zapadnim bankama? Da li se ikada razvila tako što ima precenjenu svoju valutu? Nikada nijedna. Da li je moguće da se razvijete tako što krenete u naglu privatizaciju, bremenitu korupcijom, gde će vam stranci pokupovati sve što vredi i zasnovano na profitabilnosti vašeg tržišta. Postoji li primer zemlje u razvoju, nakon ratova i teških sankcija, koja je naglo oborila carinske stope i izložila svoju privredu konkurenciji? Pa naravno da je to nemoguće.  Postoji li zemlja u razvoju kojoj je zabranjeno da koristi svoju monetarnu politiku za razvoj i smanjenje nezaposlenosti, a Evropskoj centralnoj banci je to dozvoljeno, Federalnim rezervama je to dozvoljeno... – primetio je Pavlović.

Kako je istakao, svi ti mehanizmi su jednovremeno primenjeni kod nas, „a svaki ponaosob je dovoljan da vas osakati, a svi zajedno vas drže zarobljenim u privrednom razvoju“. 

- Ono što je krv u ljudskom organizmu, to je novac u privrednom sistemu i nema tog lekara, ako vam fali pola krvi, koji može da vam da tearpiju da vam bude bolje. Tu vas drži taj zapadni kolonizator zakovane – objasnio je on. 

Pavlović je rekao da moramo da izađemo iz te finasijske stege i da to ne može brzo.

- Ja vam tvrdim da u ovoj sali ima još deset garnitura sa istim političkim i drugim znanjima kao što mi imamo. To nisu ovi izbori, ali mi idemo na pobedu. Idemo da budemo vlast jer ovakva politika bez ovakvih ljude ne može da se sprovodi. Jer da može već bi se sprovodila – istakao je. 

Jovan Janjić, pisac, pravnik i biograf blaženopočivšeg Patrijarha Pavla, kaže kako slušamo da je smanjen broj nezaposlenih u Srbiji, ali primećuje da je to „samo zato što su napustili ovu zemlju“.

- Ako hoćemo da budemo dostojanstven narod, svoji na svome, ima nešto oko čega ne samo da ne sme da se trguje, nego ne sme ni da se razgovara, a to je sudbina i sloboda naroda, teritorijalni intergitet, državni suverenitet, kao i svetinje naroda. Ako bismo pristali da se trguje Pećkom patrijaršijom, Gračanicom, Dečanima, Bogorodicom LJeviškom, veoma brzo bismo bili u situaciji da se trguje i sa Petrovom Crkvom, Sopoćanima, Đurđevim stupovima, pa sa Krušedolom i sa Sremskom Ravanicom – upozorio je on. 

On je kazao da pokret „MI“ govori po savesti, „osluškujući šta naš narod misli i govori“. 

- Ne da bismo se kao neki drugi udvarali narodu, nego da bismo sledili volju naroda – kazao je. 

General u penziji i doktor vojnih nauka Mitar Kovač, rekao je da smo u situaciji sličnoj kao što je bila pred Prvi i Drugi svetski rat. 


 - I danas se nalazimo pred izazovima za koje vlast nije pokazala prave odgovore, a vidimo da dobar deo te proevropske opozcije nema prave stavove po mnogim strateškim pitanjima. Mi se nalazimo u ćoravom sokaku – zaključio je on. 

Međutim, kako je ukazao, stvara se svetski poredak sa dve globalne sile, Rusijom i Kinom, „koje će nam pomoći“. 
- Potrebno je da kažemo jednom stop izdaji Kosova i Metohije zarad prijema u lažnu evropsku zajednicu. Alternativa ima dosta, a narod nije za takvu EU. Ona se pokazala kao podsistem NATO pakta, koji nam je oduzeo i okupirao Kosovo i Metohiju. Nijedna vlast nije dosad raspisala referendum ni o EU, ni o KiM. O tome da li mi prihvatamo Briselske i Vašingtonski sporazum. Sve to vlast radi pod izgovorom da je dobila na izborima. Mi mislimo da na to nema pravo ni ova ni naredna vlast – istakao je. 

Kovač je rekao da će se o tome pitati narod.

- Treba nam pod hitno nastavak služenja vojnog roka. Treba nam vojska koja može da štiti ne samo Srbiju nego i srpske nacionalne interese u regionu. A kada će vojska na Kosovo da se vrati nije pitanje da li će, nego je izbor momenta, a za taj momenat moramo biti spremni – poručio je general. 

Dragan Stanoejvić, osnivač dijasporskog pokreta „Rod“, kazao je da je ruskim medijima ovih dana davao informacije kako je pokret „Mi“ skupljao potpise. 

- NJima je to neverovatno da svaki potpis morate da overite, čime se onemogućava učešće u političkom životu. Mi smo danas u izbornom procesu, ali za većinu sveta u toku je globalna prekretnica. Ovo je izbor između dobra i zla. Srpski narod je uvek znao da stoji na pravoj strani, istine i pravde. Danas nas uče da ne treba da postoje roditelji, da treba da se zovu na neki drugi način, da nam uništavaju crkvu, veru, našu samobitnost. Takođe i ovu šajkaču pod koju smo svi stali. Da li ćemo to da im dozvolimo? – upitao je Stanojević.

Skupu su prisustvovali i drugi kandidati i simpatizeri „Mi glas iz naroda“, među njima kandidat za gradonačelnika Beograda Aleksandar Jerković, doktor Borislav Antonijević, advokat Jelena Pavlović, pisac Dejan Lučić, akademik Časlav Ocić i drugi. 

Lista „Mi Glas iz naroda“ nastupiće na republičkim izborima pod rednim brojem 14, a na beogradskim pod brojem 13.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA