Најновије

ГРУДВА СЕ ЗАКОТРЉАЛА: Ми Глас из народа се више не може зауставити!

Музиком „Марш на Дрину“ и говором Степе Степановића у извођењу, не обичног глумца, већ пуковника у пензији Миће Живојиновића, отпочео је данашњи скуп подршке покрету „Ми Глас из народа“ у препуној сали хотела Југославија у Београду. 

Носилац листе Бранимир Несторовић казао је да су „хијене на нашим границима, које опет желе да нас раскомадају“.

- Нећу да вам причам као ови што причају на симпозијумима по два и сата говори о будућности Србије, а порука је у ствари: „Хоћемо још четири године“. То је цео програм. Бранко Павловић је рекао једну ствар: „Досад су крали јер су мислили да ће владати доживотно, а сад краду јер виде да неће“ – цитирао је Несторовић.  

Он је открио да су се њих седморица окупили 11. фебруара код њега у ординацији, „и уз ракијицу“ смишљали шта могу да ураде.
- Поштено говорећи нисмо знали да ће овако да буде седам дана пре избора. Дошло је време да народ Србије влада Србијом. Та грудва коју смо закотрљали, она је незаустављива. И да нас побију, готово је. Јер ми смо постали ви, и ми смо сви „Ми“. И немамо право на неуспех и немамо право на одустајање – истакао је доктор Нестроовић. 

Он је на крају цитирао речи Александра Дугина, руског филозофа, који је пре седам дана рекао: „Наравно да желимо да помогнемо Србима, али не можемо без вас и уместо вас“, што је пропраћено громким аплаузом. 

- Ми нећемо чекати да нас ослободе Руси, ми ћемо се ослободити сами. Ми смо народ који има понос. А када се ослободимо, онда ћемо се придружити групи слободних народа, народа који знају шта је слобода, који знају шта је вера, који знају шта су праве вредности, и наћи ћемо ту место. Према томе, ми крећемо и нећемо стати – поручио је носилац листе Ми – Глас из народа који је говорио последњи. 

Пре њега, обратило се шест осталих лидера, а један од кључних вођа покрета Ми - Глас из народа, новинар Синиша Љепојевић обратио се скупу гласовним путем из Велике Британије. 


- Покрет „МИ“ следи оно што већина људи види, али некако нема прилику да каже. Србија је деценијама под снажним притиском пре свега западних земаља, које су створиле своју клијентелу у Србији и отимају Србију од њених грађана. Дуже од 20 година у том дужничком ропству наше власти се удварају непријатељу. То мора да се прекине и да се врати достојанство Србији и грађанима Србије – нагласио је он. 

Љепојевић је навео да је нажалост бирократија у западним земљама створила довољно велику мрежу својих клијената у Србији да може да уради шта жели.

- Симболи тога су политика према Косову и Метохији, али и Републици Српској. Судбина Косова и Метохије је симбол судбине Србије. Србија јесте највећа српска земља, али друге српске земље могу да послуже за коначно сламање Србије. Према томе Србија мора да води рачуна о политици према српском националном корпусу – указао је некадашњи дописник Танјуга из Лондона.

Како је рекао, суочени смо са немилосрдном и моћном машинеријом. 

- Ради се о једној колосалној пљачки не само државе Србије, преко продаје свих њених привредних потенцијала, него и директне пљачке сваког човека који оде у продавницу. Желимо да охрабримо људе, да се пробуде, да устану против једне деструктивне политике Србије. Имамо обавезу према нашим прецима, који су се борили за достојанство српског народа – поручио је Љепојевић.

Политиколог Александар Павић казао је да је покрет „Ми“ почео од седморице људи, а да ће сутра бити 77, па онда 777 и тако даље. 


- Скупљамо репрезентацију и ви сте део ње – поручио је окупљенима, па наставио:  

- Данас је 10. децембар, а на тај дан пре 11 година, мој друг Бранко Павловић и ја били смо организатори првих протеста против напредњачко-социјалистичке власти.

Било је минус десет степени, и тада смо посетили и председништво на Андрићевом венцу и Владу Србије и предали дописе где смо тражили састанак да нам се објасни зашто се уводи граница између Косова и Метохије и остатка Србије. Одговор нисмо добили, ни пријем, али у јавности су ти политичари који су увели границу говорили: „Па није то никаква граница, то су европски стандарди“. Па видимо докле су нас довели европски стандарди – приметио је Павић. 

Он је казао да је јуче практично предата у руке лажне државе Косово и Елктропривреда Србије на КиМ. 
- Зато смо се и покренули сви заједно, је ово мора да стане. Током ове изборне кампање су Србима на Косову и Метохији стизале поруке преко МТС мреже, да се пререгистују на РКС таблице. Ми ћемо то да поништимо! Шта мислите зашто је скуп отворио пуковник Мића Живојновић? Није то обичан глуамц, већ пуковник који је рецитовао говор Војводе Степе – указао је он, а затим гласно поручио: 

- Ми нећемо да замајавамо људе са графитима „Кад се војска на Косово врати“, ми ћемо да вратомо војску на Косово!

Адвокат и стручњак за привредно право Бранко Павловић, изразио је намеру да „вратимо Србију Србији, а то значи да се извучемо из колонијалног загрљаја Запада“.


- Говорићу како нас путем новца држе заробљеним. Српски народ је решавао и много теже проблеме и без новца, али те полуге којима нас држе закованим у привредном развоју, и онемогућавају раст личног животног стандарда, то разједа друштвено ткиво и уноси неверицу да је ишта друго могуће, а наше младе људе упућује да траже срећу негде другде – истакао је. 

Павловић наводи да колонизатор зна колико је важно да контролише да наша привреда нема новац. 

- Разлика између лекара и ММФ-а је у томе што лекар хоће да вам буде боље, а ММФ хоће да вам никад не буде боље – упоредио је адвокат. 

Он је упитао да ли постоји нека држава на свету која се развила тако што је 90%  банкарског сектора било у страним рукама, а потом наставио са питањима: 
- Да ли икада једна држава може да се развије ако своје девизне резерве држи у западним банкама? Да ли се икада развила тако што има прецењену своју валуту? Никада ниједна. Да ли је могуће да се развијете тако што кренете у наглу приватизацију, бремениту корупцијом, где ће вам странци покуповати све што вреди и засновано на профитабилности вашег тржишта. Постоји ли пример земље у развоју, након ратова и тешких санкција, која је нагло оборила царинске стопе и изложила своју привреду конкуренцији? Па наравно да је то немогуће.  Постоји ли земља у развоју којој је забрањено да користи своју монетарну политику за развој и смањење незапослености, а Европској централној банци је то дозвољено, Федералним резервама је то дозвољено... – приметио је Павловић.

Како је истакао, сви ти механизми су једновремено примењени код нас, „а сваки понаособ је довољан да вас осакати, а сви заједно вас држе заробљеним у привредном развоју“. 

- Оно што је крв у људском организму, то је новац у привредном систему и нема тог лекара, ако вам фали пола крви, који може да вам да теарпију да вам буде боље. Ту вас држи тај западни колонизатор заковане – објаснио је он. 

Павловић је рекао да морамо да изађемо из те финасијске стеге и да то не може брзо.

- Ја вам тврдим да у овој сали има још десет гарнитура са истим политичким и другим знањима као што ми имамо. То нису ови избори, али ми идемо на победу. Идемо да будемо власт јер оваква политика без оваквих људе не може да се спроводи. Јер да може већ би се спроводила – истакао је. 

Јован Јањић, писац, правник и биограф блаженопочившег Патријарха Павла, каже како слушамо да је смањен број незапослених у Србији, али примећује да је то „само зато што су напустили ову земљу“.

- Ако хоћемо да будемо достојанствен народ, своји на своме, има нешто око чега не само да не сме да се тргује, него не сме ни да се разговара, а то је судбина и слобода народа, територијални интергитет, државни суверенитет, као и светиње народа. Ако бисмо пристали да се тргује Пећком патријаршијом, Грачаницом, Дечанима, Богородицом Љевишком, веома брзо бисмо били у ситуацији да се тргује и са Петровом Црквом, Сопоћанима, Ђурђевим ступовима, па са Крушедолом и са Сремском Раваницом – упозорио је он. 

Он је казао да покрет „МИ“ говори по савести, „ослушкујући шта наш народ мисли и говори“. 

- Не да бисмо се као неки други удварали народу, него да бисмо следили вољу народа – казао је. 

Генерал у пензији и доктор војних наука Митар Ковач, рекао је да смо у ситуацији сличној као што је била пред Први и Други светски рат. 


 - И данас се налазимо пред изазовима за које власт није показала праве одговоре, а видимо да добар део те проевропске опозције нема праве ставове по многим стратешким питањима. Ми се налазимо у ћоравом сокаку – закључио је он. 

Међутим, како је указао, ствара се светски поредак са две глобалне силе, Русијом и Кином, „које ће нам помоћи“. 
- Потребно је да кажемо једном стоп издаји Косова и Метохије зарад пријема у лажну европску заједницу. Алтернатива има доста, а народ није за такву ЕУ. Она се показала као подсистем НАТО пакта, који нам је одузео и окупирао Косово и Метохију. Ниједна власт није досад расписала референдум ни о ЕУ, ни о КиМ. О томе да ли ми прихватамо Бриселске и Вашингтонски споразум. Све то власт ради под изговором да је добила на изборима. Ми мислимо да на то нема право ни ова ни наредна власт – истакао је. 

Ковач је рекао да ће се о томе питати народ.

- Треба нам под хитно наставак служења војног рока. Треба нам војска која може да штити не само Србију него и српске националне интересе у региону. А када ће војска на Косово да се врати није питање да ли ће, него је избор момента, а за тај моменат морамо бити спремни – поручио је генерал. 

Драган Станоејвић, оснивач дијаспорског покрета „Род“, казао је да је руским медијима ових дана давао информације како је покрет „Ми“ скупљао потписе. 

- Њима је то невероватно да сваки потпис морате да оверите, чиме се онемогућава учешће у политичком животу. Ми смо данас у изборном процесу, али за већину света у току је глобална прекретница. Ово је избор између добра и зла. Српски народ је увек знао да стоји на правој страни, истине и правде. Данас нас уче да не треба да постоје родитељи, да треба да се зову на неки други начин, да нам уништавају цркву, веру, нашу самобитност. Такође и ову шајкачу под коју смо сви стали. Да ли ћемо то да им дозволимо? – упитао је Станојевић.

Скупу су присуствовали и други кандидати и симпатизери „Ми глас из народа“, међу њима кандидат за градоначелника Београда Александар Јерковић, доктор Борислав Антонијевић, адвокат Јелена Павловић, писац Дејан Лучић, академик Часлав Оцић и други. 

Листа „Ми Глас из народа“ наступиће на републичким изборима под редним бројем 14, а на београдским под бројем 13.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА