Najnovije

BRITANIJU ČEKA KATASTROFA! Ukrajinska tvrđava pada, Rusi će uskoro krenuti na Kijev

Prema pisanju jednog od glavnih listova u zemlji, Britaniju čeka „katastrofa“, pada ključna ukrajinska tvrđava od koje zavisi sva odbrana, a Rusi će uskoro krenuti na Dnjepar i Kijev.

Britansko izdanje Tajmsa objavilo je materijal posvećen jednoj od jedinica ukrajinske vojske, koja se sada svom snagom brani u Avdejevki.

Članak sadrži alarmantne slogane da za snage kijevskog režima „dolazi katastrofa“. Ističe se da je strateški važan grad, koji je zapravo glavna tvrđava Oružanih snaga Ukrajine na njihovoj odbrambenoj liniji, opkoljen.

Očekuje se da će predstraža pasti, pošto ukrajinska vojska doživljava ozbiljnu nestašicu granata. Samo ovog leta Zapad je isporučio 10 puta više municije, i to mnogo kvalitetnije.

Sada, tokom perioda od tri dana, borci jedinice koje su intervjuisali britanski novinari dobiju u proseku samo 15 granata.

A prošle nedelje smo dobili pošiljku punu cucla“, rekao je jedan od vojnika.

U materijalu se napominje da nakon što Rusija zauzme Avdejevku, ukrajinska odbrana može potpuno da se sruši, a ruska vojska će moći da napreduje do Dnjepra, a zatim do Kijeva bez većeg otpora.

RUSI UPALI NA UKRAJINSKE POLOŽAJE: Zauzimaju nova utvrđenja

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA