Најновије

БРИТАНИЈУ ЧЕКА КАТАСТРОФА! Украјинска тврђава пада, Руси ће ускоро кренути на Кијев

Према писању једног од главних листова у земљи, Британију чека „катастрофа“, пада кључна украјинска тврђава од које зависи сва одбрана, а Руси ће ускоро кренути на Дњепар и Кијев.

Британско издање Тајмса објавило је материјал посвећен једној од јединица украјинске војске, која се сада свом снагом брани у Авдејевки.

Чланак садржи алармантне слогане да за снаге кијевског режима „долази катастрофа“. Истиче се да је стратешки важан град, који је заправо главна тврђава Оружаних снага Украјине на њиховој одбрамбеној линији, опкољен.

Очекује се да ће предстража пасти, пошто украјинска војска доживљава озбиљну несташицу граната. Само овог лета Запад је испоручио 10 пута више муниције, и то много квалитетније.

Сада, током периода од три дана, борци јединице које су интервјуисали британски новинари добију у просеку само 15 граната.

А прошле недеље смо добили пошиљку пуну цуцла“, рекао је један од војника.

У материјалу се напомиње да након што Русија заузме Авдејевку, украјинска одбрана може потпуно да се сруши, а руска војска ће моћи да напредује до Дњепра, а затим до Кијева без већег отпора.

РУСИ УПАЛИ НА УКРАЈИНСКЕ ПОЛОЖАЈЕ: Заузимају нова утврђења

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА