Najnovije

ĐURĐEVIĆ: Nacionalno okupljanje je nova politička vrednost kakvu birači do sada nisu imali

Na konferenciji za medije u Novom Sadu ispred liste Nacionalno okupljanje građanima su se obratili predsednica Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski i predsednik Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović. Oni su istakli da je Nacionalno okupljanje nova politička vrednost, kakvu birači do sada nisu imali.

Nacionalno okupljanje (Foto: Nacionalno okupljanje)

„Broj nije važan, važan je kvalitet, a mi smo kao Nacionalno okupljanje i u toku ove kampanje ali i u našem minulom političkom radu uspeli da saberemo sve one ljude od iskustva, kvaliteta, znanja i integriteta. Sabirali smo u Nacionalnom okupljanju profesore, lekare, radnike, domaćine, omladinu. Potpisali sporazume o saradnji sa preko 20 različitih udruženja, dali podršku našim ratnim veteranima i porodicama poginulih boraca, koji su se pridružili kao značajan temelj Nacionalnog okupljanja. Sabirali očeve i majke, čitave porodice i evo nekoliko dana pred izborni dan Nacionalno okupljanje ostvarilo je svoj prvi korak i postavljeni cilj. Uspeli smo da razrušimo postojeći monopol na srpskoj političkoj sceni koji su do sada držali aktuelna i bivša vlast, pokušavajući da građanima serviraju podvalu da oni mogu da biraju samo između aktuelnih i bivših režima“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski prva na listi Nacionalno okupljanje.

Đurđević je dodala da je nedopustivo da jedna kugla sladoleda u severnoj pokrajini košta više nego pet kilograma pšenice koji proizvede domaćin.

„Mi u ovoj izbornoj kampanji posebno stavljamo akcenat na naše paore, na naše seljake, na naše domaćine koji se trude da opstanu i da budu svoji na svome, da nastave svoju poljoprivrednu proizvodnju, da nastave da se bave ratarstvom, stočarstvom, iako su apsolutno diskriminisani i od strane uvozničkog lobija i zbog činjenice da mi nemamo razvojnu banku koja će podsticati poljoprivrednike, i zbog toga što ih država guši akcizama, neisplaćenim subvenicijama i na svaki drugi način guši konkurenciju na našem domaćem tržištu“, rekla je Milica Đurđević Stamenkovski.

„Građani više ne moraju da glasaju za one koji su sada na vlasti ili da se vraćaju na one koji su bili na vlasti, već imaju jednu novu generaciju političara koju predstavljamo upravo mi iz Nacionalnog okupljanja iz Srpske stranke Zavetnici i Srpskog pokreta Dveri uz podršku velikog broja srpskih intelektualaca, patriotskih udruženja i istaknutih pojedinaca“, rekao je Boško Obradović predsednik Srpskog pokreta Dveri.

On je dodao da je najvažnija tačka u pokrajini obnova srpske poljoprivrede, odnosno da građani Vojvodine treba da se bave domaćom proizvodnjom i svim drugim oblastima gde postoji mogućnost perspektive, a ne da Vojvodina od nekadašnje žitnice čitave Evrope postane prostor za prljave tehnologije koje dolaze iz inostranstva prilikom čega se svi naši građani pretvaraju u jeftinu radnu snagu.

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA