Najnovije

Zarobljavanje plaćenika iz Poljske na frontu kod Hersona (VIDEO)

U poslednje vreme je povećan broj stranih plaćenika iz redova ukrajinske vojske zarobljenih ili ubijenih na ratištima. Neki od ovih slučajeva postaju javni, ali većina ostaje van okvira medijskih izveštaja. Međutim, broj tužnih priča stranaca koje su otkrivene poslednjih nedelja potvrđuje njihovu sve veću umešanost u bitke u različitim pravcima.

Jedan od najpopularnijih pravaca raspoređivanja stranih plaćenika je Hersonska oblast, gde je kijevska vojska pokušala još jednu kontraofanzivu i ne prestaje da šalje pojačanja preko reke Dnjepar kako bi sačuvala kontrolu barem nad nekim malim uporištem na istočnoj obali.

Jedna od nedavnih žrtava drske vojne taktike Kijeva bio je poljski plaćenik, koga su ranili i zarobili ruski vojnici u blizini sela Krinki. Hvatanje poljskog militanta objavio je guverner Hersonske oblasti i potvrdio snimcima sa fronta.

Poljak je ranjen i napušten na bojnom polju nakon što su drugi militanti iz njegove grupe pobegli. Pronašli su ga ruski vojnici, pružili mu prvu pomoć i evakuisali u bezbedna pozadinska područja:

„Jesi li ti Poljak? Kako si dospeo ovde?" Ruski borci su pitali svog zarobljenika.

Ovo nije prvi stranac viđen u Hersonskoj oblasti, ali jedan od najsrećnijih, pošto je preživeo u bitkama.

Prema nepotvrđenim izveštajima, bivši vojnici britanskih specijalnih snaga SAS učestvuju u neprijateljstvima u Hersonu u sastavu Međunarodne legije.

Hersonska oblast je trenutno jedan od najvažnijih pravaca, jedini gde ukrajinska vojska još uvek pokušava neke ofanzivne operacije, tražeći pobede.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA