Najnovije

Milica Đurđević: Neko je radio na tome da naša stranka ne bude parlamentarna, jer nemaju za šta da nas ucenjuju! (VIDEO)

Rezultati parlamentarnih izbora u Srbiji iznenadili su mnoge. Tri parlamentarne stranke ostale su ispod cenzusa. Rezultat Vuka Jeremića bio je donekle i očekivan, ali koalicija Zavetnika i Dveri u vidu Nacionalnog okupljanja, za koju mnogi procenili da će duplirati prošli rezultat, mnoge je ostavila u šoku.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici i prva na listi Nacionalno okupljanje, Milica Đurđević Stamenkovski, gostovala je na Kurir TV i po prvi put nakon izbora se oglasila u javnosti da prokomentariše rezultate.

Đurđević je na samom početku istakla da je to postizborno gostovanje najviše medijskog prostora koji je dobila tokom čitave kampanje, i da je u kampanji koja je bila sličnija rijalitiju, nego ozbiljnoj politici, njena koalicija bila pod stalnim napadima i režimskih ali i prozapadnih medija.

“Ovi izbori su bili svojevrstan referendum, građani su pozivani da biraju između aktuelne i bivše vlasti. Jedni su činili sve da odbrane Vučića, drugi su činili sve da ga ruše. Mi smo nastupili kao odgovorni ljudi, upozorili smo građane da je država u opasnosti. Želeli smo da razgovaramo o zahtevima koje nam isporučuje Evropska unija, gde nam praktično osporava pravo na državu, želeli smo da razgovaramo o unutrašnjim problemima, ” rekla je Đurđević i istakla da je kampanja Nacionalnog okupljanja nosila određene programske poruke koje se nisu mogle čuti kod ostalih političkih aktera kojima se kampanja zasnivala isključivo na odnosu prema trenutnom režimu.

“Odmah da konstantujem, ovo je za nas ozbiljan udarac, ovo je nešto što mi nismo očekivali. Jer vi ste imali 1. decembra rezultat od 8,5 % prema istraživanjima i doživeli ste slobodan pad. Neko je na tome ozbiljno radio. Znači neko je radio na tome da naša stranka ne bude parlamentarna, očito da smeta. Po mom uverenju, iza svega tome stoje strane strukture.”

Đurđević je navela da nije čudno što Srpska stranka Zavetnici smeta stranim strukturama, pre svega zbog odnosa prema francusko-nemačkom planu, susretu sa Marijom Zaharovom u Skoplju, ali i zato što Zavetnici nemaju repova po stranim ambasadama i kao takve niko ne može da ih ucenjuje.

“Mi smo pali, ali smo ustali! I ovo nije prvi put da smo suočeni sa izazovima. Ako neko misli da naša borba zavisi od parlamentarnog statusa, grdno se vara. Mi itekako sada imamo razlog da se borimo”, rekla je Milica Đurđević.

Pročitajte OVDE šta je Đilas poručio uoči večerašnjih protesta ispred GIK-a

Izvor: Vaseljenska

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA