Najnovije

KREĆE OPŠTI HAOS: Napad na Belgorod organizovao London!?

Moskva se oglasila povodom napada na Belgorod i optužila London da stoji iza svega.
London / Piksabej

London / Piksabej

Rusija je tražila sednicu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog ukrajinskog terorističkog napada na Belgorod, saopštila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Iza terorističkog napada na Belgorod stoji Velika Britanija, koja u saradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama podstiče kijevski režim na terorističke akcije, shvatajući da je kontraofanziva Kijeva propala. London je, kako su nedavno rekli ukrajinski zvaničnici, zabranio kijevskom režimu da pregovara sa ruskom stranom insistirajući na pobedi na frontu", rekla je Zaharova za Sputnjik.

Kako je dodala, odgovornost za napad snose zemlje koje isporučuju oružje Kijevu, koji kasetnom municijom gađa civile.

"Imajući u vidu da nema ni minimalne šanse da se jadan položaj Ukrajinaca na frontu poboljša, Anglosaksonci su prešli na taktiku terorističkih napada protiv civila", kazala je Zaharova.

TASS javlja da će sednica Saveta bezbednosti UN povodom granatiranja Belgoroda biti održana u ponoć po moskovskom vremenu, to jest 22 časa po srednjoevropskom vremenu.

Da je Rusija tražila hitan sastanak SB UN potvrdio je i prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski.

"Zatražili smo sednicu SB UN o Belgorodu danas u 15.00 sati po njujorškom vremenu. Takođe smo zahtevali da stalni predstavnik Češke bude prisutan da kaže kako se zalihe oružja iz njegove zemlje koriste za ubijanje civila", napisao je Poljanski na Telegramu, preneo je TASS.

Pročitajte OVDE šta je Čeda advokat napisao o Đilasu

Izvor: RT Balkan

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA