Najnovije

AMERIKA DALA PONUDU RUSIJI! Moskva rekla - Ne!

Administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena dala je novu ponudu Rusiji da pusti Amerikance Pola Vilana i Evana Gerškoviča iz ruskih zatvora.

Moskva je to odbila, saopšteno je danas iz Stejt departmenta.

Portparol američkog Stejt departmenta Metju Miler nije razgovarao o detaljima ponude niti o tome zašto ju je Rusija odbila, ali informacije koje je obelodanio sugerišu da Vašington i dalje pregovara sa Moskvom da pokuša da vrati Vilana i Gerškoviča kući, prenosi Glas Amerike.

„Rusi su odbili predlog, ali to nas neće sprečiti da nastavimo da činimo sve što možemo da pokušamo da obojicu vratimo kući“, rekao je Miler na konferenciji za novinare.

Vilan, stručnjak za korporativnu bezbednost iz Mičigena, nalazi se u ruskom zatvoru od decembra 2018. godine, kada je uhapšen pod optužbom za špijunažu. Osuđen je na 16 godina zatvora, a on i američka vlada negiraju optužbe.

Gerškovič, reporter američkog lista Vall Street Journal (VSJ), priveden je u martu dok je bio na novinarskom zadatku u ruskom gradu Jekaterinburgu, oko 2.000 kilometara udaljenom od Moskve. Ruske vlasti su ga optužile za špijunažu, što Geršković i VSJ poriču.

RUSKE TRUPE DOBIJAJU NOVO NAORUŽANJE NA FRONTU :Udar groma i zraci smrti

Izvor: Tanjug.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA