Najnovije

ŠIPTARI OPET PROVOCIRAJU: Pokušali da snime muzički spot kod crkve u Orahovcu

Grupa od petnestak albanskih mladića i devojaka obučenih u nacionalnu nošnju i sa zastavom Albanije, prošetala je danas glavnom ulicom, u srpskom delu Orahovca, pokušavajući da ispred crkve Uspenja Presvete Bogorodice snimi muzički spot. Srbi iz Orahovca su ih sprečili u tome, a Albanci su se uz psovke i pretnje upućene Srbima razišli.

Šiptari, ilustracija (foto: Jutjub)

Kolonu od petnaestak Albanaca predvodio je mladić koji je nosio zastavu Albanije, posvedočili su za portal GračanicaOnlajn meštani srpskog dela Orahovca.

„Grupa mladića i devojaka je sa ekipom snimatelja, koji su imali čak i dron, došla je u nekoliko automobila, a potom su od Srba zahtevali da sklone svoje automobile, koji su bili parkirani na trgu ispred crkve obrazloživši da tu nameravaju da snimaju muzički spot. Rekli su da su ovu lokaciju odabrali, jer se u ovom delu grada nalaze najstarije građevine“, kažu orahovački Srbi.

„I ranje su Albanci dolazili i slikali se ovde na trgu, u našem delu grada, i to nam nije smetalo, ali danas nas je isprovociralo što su razvili albansku zastavu“, pričaju Srbi iz Orahovca, čija imena zbog bezbenosti ne navodimo.

Isprovocirni razvijanjem zastave Albanije, grupa Srba je uz povike Srbija! Srbija!, sprečila ekipu da snima muzički spot. Bilo je i međusobnih psovki i vređanja, kao i odgovora sa albanske strane da Kosovo nije Srbija, pričaju meštani.

Oni navode da se među Albancima iz Orahovca, koji su hteli da snime muzički spot, nalazio i čovek koji radi na naplati struje u kompaniji KEDS i koji je zapretio Srbima kako će ga dobro zapamtiti, kada budu sišli u južni deo grada da plate dug za struju.

„Ukoliko su hteli da snimaju spot imali su mnogo lokacija u gradu. Nije im ovo prvi put da to rade obučeni u albansku nošnju i sa zastvom Albanije ispred pravoslavnog hrama, Znači namera im je bila da nas provociraju, a to posebno čine kada se vrate ovi njihovi iz inostranstva“, kaže jedan od Srba iz Orahovca.

U Srpskom delu Orahovca dana živi blizu 300 Srba koji su uglavnom koncentrisani u severnom delu grada oko pravoslavne crkve.

OVDE pogledajte kako Vučić gura vodu na šiptarsku vodenicu.

Izvor: gracanicaonline. info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

šiptari otimaju manastirsku zemlju

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA