Najnovije

MEDIJI NA ZAPADU NE SMEJU DA PISNU: Ruska armija ulazi u pravo leglo, a onda kreće još jače napred (VIDEO)

U današnjem izdanju popularnog podkasta "H33", srpski geopolitičar dr. Dragan Petrović predstavio je novu analizu situacije na istočnom frontu.

Ruski napori usmereni na preuzimanje kontrole nad Avdejevkom, koju smatraju ključnim nacističkim utvrđenjem u Ukrajini, intenzivno privlače pažnju ruskog društva. Za to vreme, ukrajinski i zapadni mediji izgleda izbegavaju da izveštavaju o situaciji u ovom gradu, posebno o teškoj situaciji u kojoj se nalazi ukrajinska vojska.

“Svima je jasno da će Avdejevka pasti. Ali moramo jednu stvar da shvatimo. Svima je bilo jasno da će Bahmut takođe pasti. Svi smo znali da je sudbina azovaca u Mariupolju zapečaćena. Ali fatalizam ukrajinskih generala, pukovnika i na kraju krajeva običnog ukrajinskog vojnika je ogroman. Tek kada 'potoci krvi' prekriju njihove položaje i kada nestane municije i hrane, Ukrajinac shvata da mora da beži i tek tada ustvari ima svest o tome da je svaki dalji otpor besmisleno samoubistvo”, dodao je Dragan Petrović.

Dragan Petrović tvrdi da će Rusi, kao savršeni pešadinci i snalažljivi ljudi, sa modernim naoružanjem, poniziti NATO trupe u Ukrajini i, nakon oslobađanja Avdejevke, ništa ih neće zaustaviti na putu prema zapadu.

“Nije ništa slučajno. Ukrajinci su Rusi, a Rusi su savršeni pešadinci i atipično snalažljivi ljudi. Kada na to dodamo tehniku i silu modernog naoružanja, svakom laiku postaje jasno da će Rusija ubedljivo poniziti NATO trupe u uniformi i koži Ukrajinaca. Zapamtite ovo, kada Rus bude oslobodio Avdejevku, krenuće na zapad i ništa, apsolutno ništa ga neće zaustaviti", rekao je Dragan Petrović.

Pogledajte celu epizodu na kanalu “H33”.

Izvor: Pravda.rs


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA