Најновије

МЕДИЈИ НА ЗАПАДУ НЕ СМЕЈУ ДА ПИСНУ: Руска армија улази у право легло, а онда креће још јаче напред (ВИДЕО)

У данашњем издању популарног подкаста "Х33", српски геополитичар др. Драган Петровић представио је нову анализу ситуације на источном фронту.

Руски напори усмерени на преузимање контроле над Авдејевком, коју сматрају кључним нацистичким утврђењем у Украјини, интензивно привлаче пажњу руског друштва. За то време, украјински и западни медији изгледа избегавају да извештавају о ситуацији у овом граду, посебно о тешкој ситуацији у којој се налази украјинска војска.

“Свима је јасно да ће Авдејевка пасти. Али морамо једну ствар да схватимо. Свима је било јасно да ће Бахмут такође пасти. Сви смо знали да је судбина азоваца у Мариупољу запечаћена. Али фатализам украјинских генерала, пуковника и на крају крајева обичног украјинског војника је огроман. Тек када 'потоци крви' прекрију њихове положаје и када нестане муниције и хране, Украјинац схвата да мора да бежи и тек тада уствари има свест о томе да је сваки даљи отпор бесмислено самоубиство”, додао је Драган Петровић.

Драган Петровић тврди да ће Руси, као савршени пешадинци и сналажљиви људи, са модерним наоружањем, понизити НАТО трупе у Украјини и, након ослобађања Авдејевке, ништа их неће зауставити на путу према западу.

“Није ништа случајно. Украјинци су Руси, а Руси су савршени пешадинци и атипично сналажљиви људи. Када на то додамо технику и силу модерног наоружања, сваком лаику постаје јасно да ће Русија убедљиво понизити НАТО трупе у униформи и кожи Украјинаца. Запамтите ово, када Рус буде ослободио Авдејевку, кренуће на запад и ништа, апсолутно ништа га неће зауставити", рекао је Драган Петровић.

Погледајте целу епизоду на каналу “Х33”.

Извор: Правда.рс


 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА