Najnovije

Ukrajinci počeli evakuaciju Časova Jara

Kijev evakuiše državne institucije i preduzeća iz Časova Jara kod Artjomovska (ukrajinski Bahmut) u Donbasu, izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

On je objasnio da se evakuacija ne odnosi na medicinske ustanove, ali se pacijenti koji se oporavljaju ubrzano pripremaju za otpuštanje. Iz samog naselja primećuje se odlazak stanovništva.

Maročko je dodao da Kijev dovodi radnike i tehniku opštinskih preduzeća Harkova za izgradnju odbrambene linije u krasnolimanskom pravcu.

„U krasnolimanskom pravcu neprijatelj gradi nova utvrđenja i ešaloniranu odbranu. U inžinjerijske radove nisu uključeni samo vojnici i vojna tehnika, već i civilna opštinska preduzeća grada Harkova“, dodao je ekspert, pozivajući se na sopstvene izvore.

Ukrajinske trupe nameravaju da pokušaju da preseku kopneni koridor do Krima organizovanjem ofanzive u Zaporoškoj oblasti, izjavio je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

„Cilj ofanzive u Zaporoškoj oblasti je pokušaj presecanja kopnenog koridora do Krima i Hersonske oblasti. Ali naša vojska zna za planove protivnika. Kako bi se sprečio proboj pripadnika ukrajinskih Oružanih snaga podignuto je nekoliko linija ešalonirane odbrane“, rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, sada se na kontakt liniji nastavlja međusobno granatiranje, nema kretanja trupa na jednu ili drugu stranu.
„Ukrajinske trupe za sada nemaju dovoljno rezervi da organizuju ofanzivu na ovom delu fronta“, naglasio je Rogov.

Rusi se spremaju za zaobilaženje ukrajinske „mažino-linije“: Ukrajinska administracija već pobegla iz Kramatorska

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA