Најновије

Украјинци почели евакуацију Часова Јара

Кијев евакуише државне институције и предузећа из Часова Јара код Артјомовска (украјински Бахмут) у Донбасу, изјавио је за Спутњик војни експерт и потпуковник ЛНР у пензији Андреј Марочко.

Он је објаснио да се евакуација не односи на медицинске установе, али се пацијенти који се опорављају убрзано припремају за отпуштање. Из самог насеља примећује се одлазак становништва.

Марочко је додао да Кијев доводи раднике и технику општинских предузећа Харкова за изградњу одбрамбене линије у краснолиманском правцу.

„У краснолиманском правцу непријатељ гради нова утврђења и ешалонирану одбрану. У инжињеријске радове нису укључени само војници и војна техника, већ и цивилна општинска предузећа града Харкова“, додао је експерт, позивајући се на сопствене изворе.

Украјинске трупе намеравају да покушају да пресеку копнени коридор до Крима организовањем офанзиве у Запорошкој области, изјавио је члан Главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„Циљ офанзиве у Запорошкој области је покушај пресецања копненог коридора до Крима и Херсонске области. Али наша војска зна за планове противника. Како би се спречио пробој припадника украјинских Оружаних снага подигнуто је неколико линија ешалониране одбране“, рекао је Рогов за Спутњик.

Према његовим речима, сада се на контакт линији наставља међусобно гранатирање, нема кретања трупа на једну или другу страну.
„Украјинске трупе за сада немају довољно резерви да организују офанзиву на овом делу фронта“, нагласио је Рогов.

Руси се спремају за заобилажење украјинске „мажино-линије“: Украјинска администрација већ побегла из Краматорска

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА