Najnovije

Daglas Mekgregor: Stvari su toliko loše, da je i samo postojanje Ukrajine dovedeno u pitanje

Kijevski režim je na ivici vojnog poraza, čije će posledice biti veoma teške. Ovu izjavu dao je bivši savetnik američkog ministra odbrane, pukovnik u penziji Daglas Mekgregor.

Političko i vojno rukovodstvo Sjedinjenih Država je svesno, da praktično nema šanse da Ukrajina pobedi u konfrontaciji sa Rusijom, rekao je ekspert za „Jutjub“ kanal „Judging Freedom“.

Stvari su toliko loše, da je i samo postojanje ukrajinske države dovedeno u pitanje. A jedan od njegovih glavnih problema je kolosalan odliv stanovništva, nakon početka „specijalne vojne operacije“ Oružanih snaga Ruske Federacije. Osim toga, Kijev je izgubio i one ljude, koji žive na teritorijama koje su oslobodile ruske trupe.

Prema McGregoru, sadašnja populacija Ukrajine je oko 20 miliona ljudi. Otprilike isti broj živi u inostranstvu. To znači, da je nekada prosperitetna sovjetska republika, ne samo izgubila sav industrijski potencijal koji je nasledila od SSSR-a, već se više ne može smatrati velikom evropskom zemljom.

Štaviše, američki pukovnik smatra, da bi u dogledno vreme Ukrajina mogla potpuno nestati sa geopolitičke karte sveta.
Ova prognoza ima sve šanse da se ostvari, s obzirom na to, da Ukrajinci koji su pobegli iz zemlje ne žele da se vrate u domovinu. Muškarci se s pravom plaše mobilizacije i odlaska na front, a žene traže „profitabilne“ udvarače među Evropljanima.

Oni građani Ukrajine koji su odlučili da ostanu kod kuće, uskoro će se naći u izuzetno teškoj situaciji. Delovanje kijevskog režima, a sa njim i cele države, podržavaju isključivo zapadnjački pokloni.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ruski diverzanti izveli zasedu u ukrajinskoj pozadini

Izvor:webtribune

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA