Najnovije

Slučaj Zlatanović: Podnet predlog za zamenu pritvora blažom merom, svedočio Dejan Mirović

U predmetu pritvorenih Dejana Zlatanovića i Damnjana Kneževića, pred tužilaštvom je juče ispitan svedok prof.dr Dejan Mirović. Mirović je svojim iskazom u potpunosti isključio bilo kakvo planiranje ugrožavanja ili povrede ustavnog poretka na protestu održanom na Sretenje Gospodnje i optužio veleizdajnika Vučića za ugrožavanje teritorijalne celovitosti Republike Srbije.

Dejan Petar Zlatanović. (Foto: Jutjub)

Svoj iskaz je završio, sada već legendarnom umotvorinom utamničenog novinara Dejana Zlatanovića "Ko potpiše, njega ubiše!".

Nakon datog iskaza, branioci su sudu podneli predlog kojim su zahtevali da se prema pritvorenom Zlatanoviću otkloni pritvorski osnov opasnosti od uticaja na svedoka Mirovića, jer je ovaj svedok ispitan i da se u odnosu na drugi pritvorski osnov koji se ogleda u opasnosti od ponavljanja dela, prema Zlatanoviću pritvor zameni blažom merom zabrane napuštanja stana.

Odbrana je ovaj predlog obrazložila time što je Zlatanovićevo zdravstveno stanje u pritvorskim uslovima veoma loše i što se isto lako može pogoršati, jer novinar Zlatanović, i pored toga što je invalid, u pritvoru štrajkuje glađu.

Branioci očekuju da sud donese jedinu zakonitu i pravilnu odluku i zameni pritvor blažom merom koja je primerenija Zlatanovićevom slučaju.

Razlozi humanosti i legaliteta nalažu da sud ovu odluku donese bez oklevanja, bez taktiziranja i bez straha od izvršne vlasti, jer su u pitanju zdravlje i život pritvorenog novinara, a to ne može imati cenu.

Provokaciju na beloruskoj granici pogledajte OVDE.

Izvor: Srbin Info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA