Најновије

Случај Златановић: Поднет предлог за замену притвора блажом мером, сведочио Дејан Мировић

У предмету притворених Дејана Златановића и Дамњана Kнежевића, пред тужилаштвом је јуче испитан сведок проф.др Дејан Мировић. Мировић је својим исказом у потпуности искључио било какво планирање угрожавања или повреде уставног поретка на протесту одржаном на Сретење Господње и оптужио велеиздајника Вучића за угрожавање територијалне целовитости Републике Србије.

Дејан Петар Златановић. (Фото: Јутјуб)

Свој исказ је завршио, сада већ легендарном умотворином утамниченог новинара Дејана Златановића "Kо потпише, њега убише!".

Након датог исказа, браниоци су суду поднели предлог којим су захтевали да се према притвореном Златановићу отклони притворски основ опасности од утицаја на сведока Мировића, јер је овај сведок испитан и да се у односу на други притворски основ који се огледа у опасности од понављања дела, према Златановићу притвор замени блажом мером забране напуштања стана.

Одбрана је овај предлог образложила тиме што је Златановићево здравствено стање у притворским условима веома лоше и што се исто лако може погоршати, јер новинар Златановић, и поред тога што је инвалид, у притвору штрајкује глађу.

Браниоци очекују да суд донесе једину закониту и правилну одлуку и замени притвор блажом мером која је примеренија Златановићевом случају.

Разлози хуманости и легалитета налажу да суд ову одлуку донесе без оклевања, без тактизирања и без страха од извршне власти, јер су у питању здравље и живот притвореног новинара, а то не може имати цену.

Провокацију на белоруској граници погледајте ОВДЕ.

Извор: Србин Инфо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА