Najnovije

Predlog da Aleksanar Vučić postane akademik i predsednik SANU (VIDEO)

Grupa intelektualaca okupljena oko inicijative „Složno za spas Srbije“ organizovala je akciju „Buđenje SANU“ u okviru koje su izneli jedan zahtev i jedan predlog ovoj najznačajnijoj instituciji zaduženoj za očuvanje kulture i identiteta sprpskog naroda.

Aleksandar Vučić (Foto: Jutjub)

Zahtev je da se akademici konačno probude i jasno i glasno iznesu stav povodom narušavanja ustavnog poretka, predaje Kosova i Metohije, prirodnih i privrednih resursa Srbije, kao i uzurpacije vlasti i suspenodvanje svih institucija od strane aktuelnog režima. Kako su istakli, nedopsutivo je da intelektualci sa titulom akademika i svim prinadležnostima koje ta titula nosi ćute u ovako velikom istorijskom trenutku u kojem  se nalazi čitav svet.

Predlog koji je istom prilikom iznet je, da ukoliko SANU već neće da se uključi i da kritički osvrt na sve ono što vlast radi, da se onda po ubrzanoj proceduri stavi na glasanje da Aleksanar F. Vučić postane akademik i da bude predložen i izabran za predsednika SANU. Smatraju da bi to bila logična stvar jer Vučić je ionako uzurpirao i sve druge funkcije u državi, a ćutanje akademije očito znači odobravanje takvog stanja.

Nemanja Šarović, prof. Davor Kalajžić, dr Duško Kuzović i Miroslav Parović  ispred inicijative „Složno za spas Srbije“ pozvali na skup koji se u nedelju 19. marta sa početkom u 12 časova održava ispred zgrade Predsedništva u Beogradu. Kako su istakli cilj skupa je dogovor sa narodom o toma kako da se pokrenu sve unutrašnje snage da bi se sprečila konačna predaja Kosova i Metohije jer smatraju da će u Ohridu dan ranije Vučić pristati na implementaciju sporazuma koji je krajem februara već prihvatio u Briselu.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA