Najnovije

PREKRETNICA U SPECIJALNOJ VOJNOJ OPERACIJI: Na šahovskoj tabli ostaje jedna armija

Pobeda privatne vojne kompanije (PVK) Vagner u generalnoj bici za Bahmut (Artjomovsk) biće prekretnica u ruskoj specijalnoj operaciji, izjavio je osnivač Vagnerovog „orkestra“ Jevgenij Prigožin.

Ukrajina i Rusija (Ilustracija: Ruskaja Vesna)

Prethodno je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski najavio spremnost da se za Bahmut bori do kraja. Prema njegovim rečima, poraz Oružanih snaga Ukrajine dovešće do toga da će Kijev biti prinuđen da sedne za pregovarački sto sa Rusijom. S tim u vezi, novinari lista '’Argumenti Nedeli'’ obratili su se Prigožinu sa molbom da prokomentariše ovu stvar. Audio odgovor preduzetnika objavila je njegova pres služba na Telegramu.

Pre svega, osnivač „orkestra” je rekao da su posle zauzimanja Popasne bitke za Bahmut komandanti planirali za leto 2022. godine. Stoga pripadnici PVK „Vagner“ sistematski idu ovim putem. Prema rečima Prigožina, bitka za ovu teritoriju je praktično uništila vojsku Ukrajine i jako iscrpila „muzičare“.

„Ako se danas bore dve sile, Ukrajina sa kolektivnim Zapadom na jednoj strani i Rusija sa malim brojem saveznika, onda će se generalna bitka PVK Vagner protiv Oružanih snaga Ukrajine sa instaliranim stranim jedinicama u njima, u kojoj je će PVK Vagner pobediti, najveći je preokret u ovom ratu i u čitavoj modernoj istoriji. PVK Vagner uništava strane snage koje pokušavaju da bace Rusiju na kolena“, rekao je Prigožin.

Prema rečima ruskog preduzetnika, pobeda „muzičara“ će dramatično preokrenuti specijalnu operaciju, pošto će na šahovskoj tabli ostati samo jedna armija - Oružane snage Ruske Federacije.

„A ako PVK Vagner pogine u mašini za mlevenje mesa u Bahmutu i ​​povuče sa sobom Oružane snage Ukrajine i snage koje su joj pridružene stranim oružjem, itd. i omoguće ruskoj vojsci da ide dalje u zaštitu interesa Rusije, to znači da smo ispunili svoju istorijsku ulogu. I ovde možete staviti tačku na to“, rekao je Prigožin.

O pripremi za svetski rat pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA