Najnovije

UKRAJINCI SE POVLAČE IZ BAHMUTA: Krenula bežanija pred ruskom artiljerijom

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da se najžeće borbe sa ruskim snagama nastavljaju za Bahmut i Marjinku.

Ukrajinska vojska Foto: Jutjub

Generalštab Ukrajine navodi da ruske trupe, „uprkos velikim gubicima”, nastavljaju pokušaje da napreduju na četiri pravca fronta, kod Limana, Bahmuta, Avdijevke i Marjinke. Dodaje se da su ukrajinske snage na tim pravcima proteklog dana odbile 49 napada, a da se na Bahmutskom operativnom pravcu nastavljaju teške borbe za sam grad.

Ukrajinske trupe su prinuđene da se povuku sa nekih teritorija u gradu Bahmutu, jer Rusija vrši novi napad tamo uz intenzivnu artiljerijsku vatru u protekla dva dana, saopštili su britanski obaveštajci. U dnevnom izveštaju na Tviteru se navodi da su napadi u Bahmutu obnovljeni nakon što su rusko Ministarstvo odbrane i paravojna formacija Vagner grupa poboljšale saradnju.

„Ukrajinska odbrana još uvek drži zapadne četvrti grada, ali je izložena posebno intenzivnoj ruskoj artiljerijskoj vatri u prethodnih 48 sati. Ukrajinske snage suočavaju se sa značajnim problemima u snabdevanju”, objavilo je u dnevnom izveštaju britansko Ministarstvo odbrane, prenosi Tanjug.

ŠOJGU PODIGAO PACIFIČKU FLOTU: Stavljeni u visoki stepen pripravnosti

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA