Najnovije

„Kosovska policija“ uhapsila radnike i vozače Pošte Srbije

Kancelarija vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da je tzv. kosovska specijalna policija na punktu na Bistričkom mostu privela dva vozača i dva radnika Pošte Srbije, koji su prevozili novac iz trezora u Leposaviću ka Kosovskoj Mitrovici.-

Direktor te kancelarije Petar Petković naveo je u saopštenju da su oni, zajedno sa novcem namenjenim redovnim finansijskim plaćanjima sprovedeni ka carinskom terminalu u južnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da su sa njima predstavnici kancelarije.

„Reč je o nastavku stalnih političkih i administrativnih prepreka koje Priština postavlja a koje imaju za cilj da otežaju platni promet na severu Kosova i Metohije, iako na to nemaju apsolutno nikakvo pravo. Srbi imaju svako legalno, legitimno i zakonsko pravo da koriste svoj novac i to se ne dovodi u pitanje“, kazao je Petković.

Sloboda nesmetanog platnog prometa garantovana je dogovorima u Briselu, naveo je Petković, dodajući da će tu nadležnost preuzeti Zajednica srpskih opština kada bude formirana.

„O ovom opasnom potezu Prištine i Kurtija odmah sam direktno obavestio (specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine) Miroslava Lajčaka, kao i Sjedinjene Američke Države i očekujemo njihovu diplomatsku akrivnost u cilju smirivanja tenzija koje Priština proizvodi“, rekao je on.

Prethodno je zamenik komandira iz tzv. Kosovske policije Veton Eljšani rekao za KoSsev da su dva službena vozila Pošte Srbije, kao i dva vozača, upućeni sa Bistričkog mosta na Carinski terminal u južnom delu Mitrovice, a zbog veće količine novca koji su službenici policije na ovom punktu pronašli u vozilima.

„Službenici su videli veću količinu novca u vozilima, nisu sa tim znali šta da rade, pa su slučaj dalje prosledili Carini Kosova“, navodi Eljšani.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Ukrajinski vojnik vređao Ruse pa dobio metak

Izvor: N1

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA