Najnovije

KRIZA NEMA DNO: Srbija je uhvaćena u EU mišolovku bez sira i svezana u ludačku košulju! (VIDEO)

Nećeš rešiti pitanje zločina ako oduzmeš oružje. U ruci kriminalca nož je oružje, u ruci hirurga i domaćice nož je oruđe. Tako je i sa pištoljem, izjavio je dr Milan Brdar, penzionisani profesor sociologije i filozofske metodologije, prilikom gostovanja u emisiji Reč kanala Pravi odgovor. 

On kaže da je razoružanje „put neodgovornsoti, površnosti i jednog ludila“, podsetivši da je, nakon „Ribnikara“, trinaestogodišnjak sekirom napao ženu i njenog maloletnog sina kod Zrenjanina. 

- Evo, imamo primer, neće to raditi pištoljima, radiće sekirama. Radiće noževima, šipkama, kamenicama... A crno tržište neće ukinuti i tek sada će se rasplamsati. Mnogi koji su predali oružje ponovo će ga nabaviti.  – naglasio je Brdar.

On je naveo da je moguće da sve legalne posednike razoružaju, ali budući da svi treba da odu na lekarski pregled, to će značiti da to značiti da su sve njih proglasili ludim.

- Ako nas sve razoružaju, evo, moguće da imaju stručnjake, psihijatre, koji će nas sve proglasiti za lude i uzeti nam svo oružje, šta će onda raditi ako krenu zločini nožeima ili makazama? Ili sekirama? Hoće li onda da kažu, sad ćemo da oduzimamo noževe, sekire, šestare i šrafcigere, sve živo što može da nanese povredu. Svaka kuće ima barem po deset noževa, pa to je oapsno – ironičan je Brdar.
On je upitao šta da uradi kada mu upadne lopov u kuću, i zaključio da mu preostaje jedino da ga pozove na kafu. 

Govoreći o protestima i mitinzima, rekao je da možda nije trenutak sada kada se desila takva tragedija i da je trebalo sačekati mesec dana. Međutim, po njegovom mišljenju, opozicija je slaba i ne može da pobedi na izborima stalno se pravdajući na krađu izbora. 

- Kad su izbori pokradeni, niko nikada nije rekao: „Jao, hajde sada idemo ponovo“. Ne, nego kažu: „Dođite za četiri godine“. Znači, ako opozicija hoće da dođe na vlast, što je legitimno, ona mora da se pobrine kako da dođe do glasova – poručio je profesor Brdar. 
On je zaključio da i kada glasamo za nekog iz opozicije „glasamo sa knedlom u grlu“ jer, kako je naveo, „svi su se na vlasti pokazali, i svi su siti“. 

- Ko je na političkoj sceni ko je spreman otvoreno da kaže da je za raskid odnosa sa Evropskom Unijom, i da više nema smisla insistirati na evropskom putu? Ako ga ima, tek on je marginalan. A ovo što nam radi Evropa, i SAD, istovremeno glumeći neko partnerstvo, odavno je dovoljan razlog da kažemo: „Hvala vam više nećemo“ – ističe Brdar.

Prema njegovim zapažanjima, umesto takve poruke, mi i dalje institramo na evropskom putu. 

- Mi smo ušli u mišolovku, samo nema sira koji nas je navukao da uđemo u tu mišolovku. Nema sira, pojeden je. Ali smo i dalje u mišolvoci – zaključio je Brdar. 

On je rekao da kriza nema dno, i da je Srbija „svezana u ludačku košulju“. Detaljnije o svemu možete pogledati u emisiji na kanalu Pravi odgovor. 

BERBA HAMERA NA PUTEVIMA U UKRAJINI: Rusi objavili seriju snimaka, američki terenci u plamenu (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA