Najnovije

NAPAŠĆEMO AMERIKU AKO TREBA: Rusi prete SAD nuklearkom

Ruska državna televizija upozorila je da će Kremlj napasti SAD nuklearnim oružjem, ako Ukrajina eskalira rat na „nuklearni nivo“.

„Postavlja se pitanje da li će doći do nuklearne faze ili ne? Jer ako se ovako nastavi, da će se svakako dogoditi“, rekao je ruski politički komentator i predsednik Ruskog instituta za Bliski istok Jevgenij Satanovski.

„Neću se raditi o taktičkom, već o strateškom nuklearnom oružju kojim ćemo napasti Ukrajinu, verujte mi, Sjedinjene Američke Države i sve ciljeve koji moraju da budu u centru pažnje. Tamo su još od vremena Sovjetskog Saveza, i oni u SAD, u Evropi i drugim mestima gde je koncentrisano američko nuklearno oružje, gde su američka vojna baza. Voleo bih da možemo da dokrajčimo neprijatelja, a da ne pređemo Rubikon na putu do nuklearne faze. Ali ako moramo, šta možemo da uradimo?", rekao je on.

Ruska nuklearna retorika je „nepromišljena i opasna“, rekao je generalni sekretar NATO-a.

U Briselu, na sastanku ministarstva odbrane NATO-a, Jens Stoltenberg je rekao da je ponašanje Rusije „deo obrašće“ na koji je NATO odgovorio.

„Ako želimo pravedan i trajan mir, tada NATO mora da nastavi sa vojnom podrškom Ukrajine“, dodao je Stoltenberg.

On je rekao da očekuje da će lideri NATO-a proizvesti svoja obećanja o potrošnji na odbranu, ali ne očekuje se da će biti dogovoreno pre samita NATO-a sledećeg meseca u Vilnjusu.

UKRAJINSKI DRON IZNAD BELORUSIJA: Reagovala vojska iste sekunde

Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA