Najnovije

PJATIHATKI - NAJKRVAVIJI BOJ: Rusi napokon odbili napad ukrajinske armije!

ZAPOROŽJE - Najkrvaviji boj u toku specijalne vojne operacije, reči su kojima je Oleg Čehov, vojni portparol ruske vojne grupe Vostok, opisao dvodnevne borbe oko sela Pjatihatki u oblasti Zaporožja.
Na frontu (Foto: Jutjub)

Na frontu (Foto: Jutjub)

Čehov tvrdi da je ruska armija napokon odbila napade ukrajinske armije na ovo selo, ističući da pored vojne tehnike, ubijen je veliki broj ukrajinskih vojnika.

“Uništeno je najmanje 10 ukrajinskih tenkova, veći broj borbenih oklopnih vozila, ali je ubijen i veliki broj ukrajinskih vojnika. Napad je odbijen.”, kaže Čehov.

Ruska armija koristi avijaciju i raketni sistem “Solncepek” u svojim delovanjima, naveo je Čehov, ističući da su uništene i ukrajinske bespilotne letelice tipa “Lelek” i “Valkirija”.

Pola ukrajinske 128. Gardijske brigade koja je bila najaktivnija na ovoj tački sukoba je uništeno i eliminisano, gde je deo ubijen, ali deo vojnika je uspešno evakuisan.

Borbe oko sela Pjatihatki se vode već dva dana neprestano i borbe su, prema izveštajima svih vojnih struktura i lokalnih medija, baš žestoke uz stalna napredovanja i povlačenja obe vojske.

Prema poslednjim informacijama, ukrajinska armija je odgurnuta iz zapadnog dela sela Pjatohatki gde su bili učvrstili svoje pozicije, te Rusi kontrolišu ceo prostor ovog sela.

Obzirom na stanje ukrajinske armije posle dva velika bezuspešna napada, ponovni veći napad ukrajinske armije na ovo selo nije nešto što Rusi očekuju da se desi.

Pročitajte OVDE više o kontra-udaru ruske armije u Zaporoškoj oblasti

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA