Најновије

ПЈАТИХАТКИ - НАЈКРВАВИЈИ БОЈ: Руси напокон одбили напад украјинске армије!

ЗАПОРОЖЈЕ - Најкрвавији бој у току специјалне војне операције, речи су којима је Олег Чехов, војни портпарол руске војне групе Восток, описао дводневне борбе око села Пјатихатки у области Запорожја.
На фронту (Фото: Јутјуб)

На фронту (Фото: Јутјуб)

Чехов тврди да је руска армија напокон одбила нападе украјинске армије на ово село, истичући да поред војне технике, убијен је велики број украјинских војника.

“Уништено је најмање 10 украјинских тенкова, већи број борбених оклопних возила, али је убијен и велики број украјинских војника. Напад је одбијен.”, каже Чехов.

Руска армија користи авијацију и ракетни систем “Солнцепек” у својим деловањима, навео је Чехов, истичући да су уништене и украјинске беспилотне летелице типа “Лелек” и “Валкирија”.

Пола украјинске 128. Гардијске бригаде која је била најактивнија на овој тачки сукоба је уништено и елиминисано, где је део убијен, али део војника је успешно евакуисан.

Борбе око села Пјатихатки се воде већ два дана непрестано и борбе су, према извештајима свих војних структура и локалних медија, баш жестоке уз стална напредовања и повлачења обе војске.

Према последњим информацијама, украјинска армија је одгурнута из западног дела села Пјатохатки где су били учврстили своје позиције, те Руси контролишу цео простор овог села.

Обзиром на стање украјинске армије после два велика безуспешна напада, поновни већи напад украјинске армије на ово село није нешто што Руси очекују да се деси.

Прочитајте ОВДЕ више о контра-удару руске армије у Запорошкој области

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА