Najnovije

PUTIN ZVAO KOMANDANTA MARJINKE: Samo sloga Rusiju spašava!

MOSKVA - Velika prednost Rusije je to što je društvo pokazalo ujedinjenost tokom specijalne operacije u Ukrajini, a u tome ima i velike zasluge novinara, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin u zatvorenom delu razgovora sa vojnim komandantima, prenosi "Rusija 1".
Putin (Foto: Jutjub)

Putin (Foto: Jutjub)

Ruski lider je takođe zahvalio vojnicima i dobrovoljcima koji učestvuju u specijalnoj operaciji na motivaciji i spremnosti da brane Rusiju. Putin je nazvao herojskim rad ruskih vojnika u Marjinki. On je ispričao da je pozvao komandira u Marjinki.

„Znate šta mi se dopalo? Čuo sam se sa njim, a zatim sam pozvao komandira koji koordinira rad i čečenskih jedinica, kao i jedinica Ministarstva odbrane, iako su to takođe jedinice MO. Na pitanje: Kakvo je raspoloženje među vojnicima? On je bez razmišljanja odgovorio: Apsolutno sam siguran u njih! Braća! – iste sekunde je odgovorio“, istakao je lider ruske države.

Marjinka je predgrađe Donjecka, udaljeno oko kilometar od Petrovskog okruga prestonice DNR. Tamo se nalaze važni položaji ruske vojske, to je jedna od tačaka odakle neprijateljska artiljerija konstantno granatira Donjeck.

Početkom juna komandir specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov izjavio je da su ruski vojnici oslobodili oko 70 procenata Marjinke. Ruske vlasti trenutno stimulišu vojnu industriju da razvija bespilotne letelice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin za TV „Rusija 1“.

Pročitajte OVDE o kontra-udaru ruske armije u Zaporoškoj oblasti

Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA