Најновије

ПУТИН ЗВАО КОМАНДАНТА МАРЈИНКЕ: Само слога Русију спашава!

МОСКВА - Велика предност Русије је то што је друштво показало уједињеност током специјалне операције у Украјини, а у томе има и велике заслуге новинара, изјавио је руски председник Владимир Путин у затвореном делу разговора са војним командантима, преноси "Русија 1".
Путин (Фото: Јутјуб)

Путин (Фото: Јутјуб)

Руски лидер је такође захвалио војницима и добровољцима који учествују у специјалној операцији на мотивацији и спремности да бране Русију. Путин је назвао херојским рад руских војника у Марјинки. Он је испричао да је позвао командира у Марјинки.

„Знате шта ми се допало? Чуо сам се са њим, а затим сам позвао командира који координира рад и чеченских јединица, као и јединица Министарства одбране, иако су то такође јединице МО. На питање: Какво је расположење међу војницима? Он је без размишљања одговорио: Апсолутно сам сигуран у њих! Браћа! – исте секунде је одговорио“, истакао је лидер руске државе.

Марјинка је предграђе Доњецка, удаљено око километар од Петровског округа престонице ДНР. Тамо се налазе важни положаји руске војске, то је једна од тачака одакле непријатељска артиљерија константно гранатира Доњецк.

Почетком јуна командир специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов изјавио је да су руски војници ослободили око 70 процената Марјинке. Руске власти тренутно стимулишу војну индустрију да развија беспилотне летелице, изјавио је руски председник Владимир Путин за ТВ „Русија 1“.

Прочитајте ОВДЕ о контра-удару руске армије у Запорошкој области

Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА