Najnovije

PAŠINJAN: Jermenija nije saveznik Rusije u sukobu u Ukrajini

Jermenija nije saveznik Rusije u sukobu u Ukrajini, iako Zapad ima drugačije mišljenje, trenutna situacija izaziva zabrinutost u Jerevanu, jer direktno utiče na sve odnose zemlje, rekao je jermenski premijer Nikol Pašinjan.

Nikol Pašinjan (Foto: Jutjub)

"Rekli ste da smo saveznik Rusije. Naravno, to nikada nije glasno izrečeno, ali mislim da je primetno. U ratu sa Ukrajinom mi nismo saveznik Rusije", rekao je Pašinjan u intervjuu za Si-En-En Prima NJuz. 

Prema rečima Pašinjana, ova konfrontacija izaziva zabrinutost na jermenskoj strani, jer direktno utiče na sve odnose Jerevana. "Na Zapadu primećuju da smo saveznik Rusije, primećuju to više. U Rusiji vide da mi nismo njihovi saveznici u ratu u Ukrajini. I ispada da u ovoj situaciji nismo ničiji saveznici, što znači da smo ranjivi“, rekao je on.

'’Možda se čini da „između svih ovih sukoba” postoje opcije za manevrisanje, naglasio je Pašinjan. Ali istina je i da što je situacija komplikovanija, to su (više) sužene mogućnosti manevrisanja“, rekao je jermenski premijer.

On je dodao da Jerevan manevriše ne zato što nema mišljenje o situaciji, već zato što Jermenija ima previše briga da bi sebi dozvolila da se uključi u rešavanje drugih problema.

O grešci u Ukrajini na koju je Lukašenko ukazao pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA