Najnovije

''VAGNER'' PREDAJE TEŠKO NAORUŽANJE VOJSCI: ''Potpišite ugovor ili idite u Belorusiju''

Predsednik Rusije Vladimir Putin je prethodnog dana predložio borcima PVK „Vagner” da potpišu ugovor sa Ministarstvom odbrane, da napuste službu ili „odu u Belorusiju”. U Državnoj Dumi, gde pripremaju predlog zakona o privatnim vojnim kompanijama, rekli su da će se promeniti struktura i broj ''Vagnera''.

Vagner (Foto: printskrin)

PVK „Vagner“ se priprema za prebacivanje teške vojne opreme jedinicama Oružanih snaga Rusije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi TASS.

„U toku su pripreme za prebacivanje teške vojne opreme aktivnim jedinicama Oružanih snaga Rusije“, navodi se u saopštenju.

U noći između 23. i 24. juna, osnivač Vagnerove grupe Jevgenij Prigožin optužio je Ministarstvo odbrane da je pogodilo logor njegovih boraca i obećao da će odgovoriti. Ujutro 24. juna, snage Vagnera blokirale su štab Južnog vojnog okruga u Rostovu na Donu i krenule na sever ka Moskvi. Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je optužbe biznismena i nazvalo ih provokacijom. Ruski predsednik Vladimir Putin smatrao je Prigožinove postupke izdajom i upozorio je da će organizatori događaja odgovarati.

Uveče istog dana, Prigožin je razgovarao sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, usled čega je odlučeno da se Vagnerove kolone rasporede i borci odu u svoje terenske logore. Osnivaču Vagnera, kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, obećano je da će moći da putuje u Belorusiju pod Putinovom garancijom.

Više o ovome pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA