Najnovije

KINEZI BRUTALNO:Obrušili se na Kijev i Vašington

Razaranje Kahovske hidroelektane samo je ponavljanje diverzije na gasovodima „Severnog toka“, a režirali su ga Ukrajina i SAD, koji pokušavaju da za taj incident otpuže Rusiju, kako bi joj stvorili „imidž ratnog zločinca“.

Kijevu i Vašingtonu treba suditi zbog takvih neljudskih dejstava, navodi se u tekstu Centralne telegrafske agencije Kine.

Agencija je u petak objavila članak saradnika Instituta za izučavanje međunarodnih pitanja O Son DŽina, u kojem se navodi da Zapad, uključujući Ukrajinu i SAD, pokušava da na „gnusan način“ punu odgovornost za incident prebaci na Rusiju, ali da se prava istina ne može sakriti.

Prema rečima eksperta, kontranapad ukrajinske vojske nije toliko opasan da bi Rusija odlučila da uništi branu koja je već pod njenom kontrolom, a tvrdnje da se Rusija odlučila na takav potez su „besmislica“.

„Pre nekoliko dana ukrajinska vojska je počela kopnenu ofanzivu velikih razmera, ali svakog dana gubi hiljade vojnika i veliki deo borbene tehnike“, navodi autor teksta.

Ekspert je dodao da smatra da je režimu Zelenskog dovoljan povod za takav „veliki zločin pod pokroviteljstvom SAD“ činjenica da je usled rušenja brane paralizovan sistem snabdevanja Krima pijaćom vodom, kao i da to donosi ogromnu materijalnu štetu civilima koji žive u ruskim regionima.

Portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov je u ponedeljak saopštio da je ukrajinska vojska 4. juna ujutru počela veliku ofanzivu na pet sektora fronta u južnodonjeckom pravcu kako bi probila rusku odbranu na mestu koje je, prema mišljenju Kijeva, najranjivije.

Osmog juna je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio da je ukrajinska brigada koja je pokušala da izvede ofanzivu u zaporoškom pravcu zaustavljena i da se povukla s velikim gubicima.

UKRAJINSKA VOJSKA NAPREDUJE KOD DONJECKA: Izveštaj Ministarstva odbrane Rusije (MAPA)

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA