Najnovije

KRASNOLIMANSKI PRAVAC: Ukrajinci "polomili zube" (MAPA SUKOBA)

DNR - U Donjeckoj Narodnoj Republici se nastavljaju žestoke borbe na Krasnolimanskom pravcu.
Artiljerija (Foto: Jutjub)

Artiljerija (Foto: Jutjub)

Na području sela Torskoe Oružane snage Ukrajine pokrenule su pešadijski napad uz podršku borbenih vozila pešadije i borbenih oklopnih vozila 95. pešadijske brigade. Neprijatelj je uništen artiljerijskom vatrom.

Aktivnosti ukrajinske DRG su ugušene, sedam militanata je likvidirano.

U rejonu Serebrjanski, ukrajinski militanti su uz podršku borbenih vozila pešadije i kamioneta 42. oklopne mehanizovane brigade pokušali da probiju ruske odbrambene linije. Tokom streljačke borbe i artiljerijske vatre, neprijatelj je odbačen. Održane su sve pozicije.

Uz pomoć bespilotnih letelica otkriveno je kretanje pešadije 67. oklopne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine. Kao rezultat artiljerijskih udara, uništen je značajan broj militanata.

Na području naselja Terni oklopna grupa Oružanih snaga Ukrajine iz 25. brigade napala je naše položaje. Neprijatelj je uništen ATGM i artiljerijskom vatrom.

Obaveštajci su zaustavili pokušaj prodora na kontrolisanu teritoriju DRG Oružanih snaga Ukrajine. Tokom pucnjave, militanti su uništeni.

Jurišna i vojna avijacija izvršila je udare na ljudstvo i tehniku 21., 42. i 67. oklopne mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Nevskoe i Červena Dibrova.

Sistemi PVO Buk-M3 i Tor-M1 oborili su dve rakete HIMARS MLRS i dve bespilotne letelice tipa aviona Oružanih snaga Ukrajine.

Pogledajte mapu sukoba na Krasnolimanskom pravcu:

Pročitajte OVDE ko su šefovi Vagnera

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA