Najnovije

GRČKI POLITIČAR ZOIS BEČLIS: Kosovo mora ostati Srbija čak i ako budemo morali da ratujemo za to (VIDEO)

Zois Bečlis, predsednik grčke partije Kihma 21 i nekadašnji zapovednih ratnog broda, kaže da Kosovo mora ostati deo Srbije čak ako bude moralo da se ratuje za ispunjenje tog cilja.

- Srbija je bombardovana, probali su da ponize narod Srbije, uveli su embargo, a nakon svega Srbija je živa i slobodna zemlja. Srbija nije protektorat. Sada NATO koji je glava zla pokušava da koristi nepostojeću stvar Kosovo, da koristi Albance kao deo Islama protiv svih Evropljana, protiv Evrope, protiv Hrišćanstva, protiv naših porodica. Ovo nije političko pitanje, ovo je pitanje opstanka – kaže Bečlis.

On je rekao da su Grci spremni kao i 90ih da dođu kao dobrovoljci i ratuju na strani Srba.

- Ranijih godina kada se Srbija borila protiv zla mnogo Grka je dolazilo kao dobrovoljci. Grci misle da su Srbi braća, kao što mislimo da smo povezani sa svim Evropima. Kosovo je srce Srbije, sveta zemlja. Ono što je Partenon za Grke to je Kosovo za Srbe. Ako ponovo dođe do sukoba Grci će opet doći da se bore uz Srbe, mi se moramo spremiti za to. Naša vlast nije, ali grčki narod je i dalje slobodan u srcu. Mi volimo srpski narod, borili smo se zajedno protiv Otomana, bili smo deo Vizantije, mi smo isti, imamo isti mentalitet i mi to moramo da štitimo – kaže Bečlis i dodaje:

- Kosovo mora ostati Srbija čak i ako budemo morali da ratujemo za to – rekao je Bečlis.

Bečlis je učestvovao na konferenciji “Evropski desničari o krizi na Kosovu” koju je u Beogradu organizovala Srpska desnica. Na skupu su učestvovali predstavnici desničarskih partija iz Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije, Grčke, Italije i Rumunije.

RUSKA KONTRA U RANU ZORU: Uništena četiri američka vojna vozila, Ukrajinci bežali ostavljajući mrtve i ranjene (MAPA)

Izvor: Pravda 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA