Najnovije

Ukrajinski vojnici mole da kijevska vlada prizna lažnu republiku Kosovo (VIDEO)

Ukrajinski vojnici posle susreta sa albanskim plaćenikom su objavili video snimak u kojom su prizvali da kijevska vlada prizna privremene prištinske institucije. 

Obraćenje je objavljeno u telegram-kanalu ukrajinske 10. brigade poznatom svojim antisrpskim izjavama (https://t.me/brygada10/2143): 

“Poštovani gospodine predsedniče, vlada i narodni poslanici. Mi, ukrajinski vojnici, molimo vas da na zvaničnom nivou izrazite zahvalnost republici Kosovo i njenim građanima za pomoć u borbi protiv ruskih okupatora. Naši prijatelji iz Kosova pomažu nam da se borimo protiv neprijatelja. 

 Ujedinjuje nas zajednička evropska budućnost, pa čak i boje zastave. Naši narodi se decenijama bore protiv moskovske i srpske tiranije za pravo da budemo deo civilizovanog sveta.

A najbolja zahvalnost biće priznanje nezavisnosti ove male, ali ponosne nacije. Molimo vas da razmotrite pitanje priznavanja nezavisnosti Kosova od strane naše zemlje. Štaviše, takvu inicijativu je već u Vrhovnoj radi ozvučio narodni poslanik Gončarenko. Slava Ukrajini!”

Ranije Aleksej Gončarenko je već bio učesnik skandala u odnosima između Srbije i Ukrajine. Tada podržao je članstvo nepriznate republike u Savetu Evrope. Takođe je autor predloga zakona o priznanju Ukrajinom nezavisnosti prištinskih institucija.

''VAGNER'' I BELORUSKI SPECIJALCI RADE ZAJEDNO: Pojavio se prvi snimak (VIDEO)

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA