Najnovije

Ukrajinske vojske ušla u Kleščejevku i presekla komunikaciju sa susednom Andrejevkom (MAPA)

Ukrajinske vojske ušla je u južne delove Kleščejevke i presekla komunikaciju sa susednom Andrejevkom

Prema rečima ruskih izvora jaka ukrajinska grupacija sastavljena od mešovitih snaga 3 ("Azov") i 5 jurišne brigade, bataljona "Ajdar" i 210.BatSPN "Berlingo" pus tri grupe za specijalnu vazdušnu podršku "Tera" "Stršljen" i "Betmen" (kamikaza-dronovi) uspela je da prodre na plato južno od Kleščejevke, i da sa delom snaga učvrsti u njenom južnom delu.

Čelo ove napadne grupe je stavilo pod vatrenu kontrolu deo komunikacije između Kleščejevke i Avdejevke, i stavi je u blokadu, čime je presečena veza između Artjomovska/Bahmuta i Kurdjumovke.

Ukrajinska vojska je uspela da u pojedinim fazama bitke ostvari vatrenu premoć posebno kada je reč o minobacačima koji su ispalili nekoliko hiljada mina.

Ruskim jedinicama 72.motBr pristigli su u pomoć padobranci 83. gardijske desantno jurišne brigade, interventne snage 4. i 57.motBr, bataljon "Prizrak" kao i delovi dva tenkovska puka (68 i 70). Aktivno se upotrebljavaju dronovi-kamikaze "Lancet" koje usporavaju dejstva ukrajinske grupe.

Operativna situacija je veoma teška jer Ukrajinci kontrolišu većinu ključnih topografskih objekata oko Kleščejevke gde su branioce stavili u veoma nezgodnu poziciju. U celini gledano većina naseljenog mesta se nalazi u "sivoj zoni". Borbe se nastavljaju.

Od Putinovog plana za „Vagnerovce“ drhtaće Zapad – Ahilova peta NATO

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA