Најновије

Украјинске војске ушла у Клешчејевку и пресекла комуникацију са суседном Андрејевком (МАПА)

Украјинске војске ушла је у јужне делове Клешчејевке и пресекла комуникацију са суседном Андрејевком

Према речима руских извора јака украјинска групација састављена од мешовитих снага 3 ("Азов") и 5 јуришне бригаде, батаљона "Ајдар" и 210.БатСПН "Берлинго" пус три групе за специјалну ваздушну подршку "Тера" "Стршљен" и "Бетмен" (камиказа-дронови) успела је да продре на плато јужно од Клешчејевке, и да са делом снага учврсти у њеном јужном делу.

Чело ове нападне групе је ставило под ватрену контролу део комуникације између Клешчејевке и Авдејевке, и стави је у блокаду, чиме је пресечена веза између Артјомовска/Бахмута и Курдјумовке.

Украјинска војска је успела да у појединим фазама битке оствари ватрену премоћ посебно када је реч о минобацачима који су испалили неколико хиљада мина.

Руским јединицама 72.мотБр пристигли су у помоћ падобранци 83. гардијске десантно јуришне бригаде, интервентне снаге 4. и 57.мотБр, батаљон "Призрак" као и делови два тенковска пука (68 и 70). Активно се употребљавају дронови-камиказе "Ланцет" које успоравају дејства украјинске групе.

Оперативна ситуација је веома тешка јер Украјинци контролишу већину кључних топографских објеката око Клешчејевке где су браниоце ставили у веома незгодну позицију. У целини гледано већина насељеног места се налази у "сивој зони". Борбе се настављају.

Од Путиновог плана за „Вагнеровце“ дрхтаће Запад – Ахилова пета НАТО

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА