Najnovije

MEDVEDEV IMA PORUKU: Nuklearna apokalipsa nije moguća, nego vrlo verovatna!

MOSKVA - Jedan od načina za rešavanje konfrontacije u svetu je treći svetski rat u kome neće biti pobednika, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev u autorskom članku za Rusku gazetu.
Medvedev (Foto: Jutjub)

Medvedev (Foto: Jutjub)

„Jedan od načina razrešenja je treći svetski rat. To je loše, jer pobednicima uopšte nije zagarantovan dalji prosperitet, kao što je to bio slučaj posle prethodnih svetskih ratova. Najverovatnije neće biti pobednika“, piše Medvedev.

Prema rečima političara, svet u kome je došla nuklearna zima, a milionski gradovi leže u ruševinama, gde je ogroman broj ljudi stradao od udarnog talasa, svetlosnog zračenja i radijacije, ne može se smatrati pobedom.

„Ovde ću primetiti jednu stvar koju političari svih vrsta ne vole da priznaju: takva apokalipsa ne samo da je moguća, već je i sasvim verovatna“, rekao je Medvedev.

Drugi način za rešavanje svetske konfrontacije, jeste „potraga za najtežim kompromisima”.

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti pozvao je na formiranje novog poštovanog svetskog poretka zasnovanog na balansu interesa svih država.

„Ovo nije ozloglašena „naredba zasnovana na pravilima“ koja ne može da izazove ništa osim refleksa grčenja u bilo kojoj zemlji nezavisnoj od Sjedinjenih Država“, precizirao je on.

Prema njegovom mišljenju, moraćemo mnogo da komuniciramo, izdržimo, pokažemo uzdržanost, izbegavamo pregovore i ponovo im se vraćamo kako bismo na kraju stvorili međunarodne konture ravnopravnog i bezbednog sveta 21. veka.

Medvedev je uveren da to verovatno neće trajati decenijama, ali je bolje nego da se „sve skupi na dan Apokalipse“.

Pročitajte OVDE više o bogatstvu Zelenskog

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA