Najnovije

VOJSKA SRBIJE NAZADOVALA: Ranijih godina je bila jača na listi "Global firepower"

"Režimski mediji slavodobitno su objavili da se Vojska Srbije po "Global firepower index-u" nalazi na 58. mestu na svetu po snazi oružanih snaga, predstavljajući to kao neverovatan uspeh. Istovremeno, poslednjih meseci, svedoci smo neutemeljenih tvrdnji predsednika Republike Vučića, koji izjavljuje da 'do 2012. godine Srbija nije ni imala vojsku, naša vojska sada je 100 puta jača'", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde, koje prenosimo u celosti.

Vojska Srbije (Foto: Vojska Srbije)

"Istina je da "Global firepower index" merenje snage oružanih snaga sprovodi od 2012. godine, te da je Srbija u poslednjih 10 godina bila i na 51. mestu, ali nešto kasnije i na 65. i 60. Dakle, nema govora o bilo kakvom epohalnom skoku, niti o "stostrukom" povećanju snage Vojske Srbije.

Danas u realnom životu možemo govoriti isključivo o opadanju snage Vojske Srbije koju podoficiri i profesionalni vojnici napuštaju u rekama, zbog čega se postavlja pitanje čemu će uopšte služiti složeni borbeni sistemi koje vojska nabavlja, ukoliko njima, zbog odliva kadrova, neće imati ko da upravlja.

Bezbednost zemlje se ne postiže medijskim spinovanjima i neozbiljnim medijskim najavama ukidanja profesionalne vojske, već brigom o svakom pripadniku sektora bezbednosti. Nažalost, ova vlast je na tom ispitu odavno pala", zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA