Najnovije

KREMLJ GRMI NA VAŠINGTON: Učinite to odmah, dosta je obećanja

Sjedinjene Američke Države moraju da pomognu u ispunjavanju uslova prehrambenog sporazuma u delu koji se odnosi na Rusiju, a ne samo da obećavaju da će to ispuniti, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Amerikanci ne treba da osiguravaju nikakvu bezbednost. Ona je bila omogućena u okviru prehrambenog sporazuma i bez SAD. Vašington treba, ako želi, da doprinese realizaciji dela sporazuma koji se odnosi na Moskvu. Ne da obeća da će razmisliti o tome, nego da to uradi. Čim to bude učinjeno, prehrambeni sporazum će momentalno biti obnovljen“, poručio je Peskov.

On je dodao da je ovo već više puta rečeno, uključujući ruskog predsednika Vladimira Putina.
Prethodno, portparol je izjavio da Moskva nije spremna da veruje Vašingtonu na reč kada se radi o obećanjima po pitanju izvoza hrane u slučaju da se vrati prehrambenom sporazumu.


Prehrambeni sporazum je prestao da važi 18. jula, a Rusija je obavestila Tursku, Ukrajinu i Ujedinjene nacije da se protivi njegovom produžavanju. Predsednik Rusije Vladimir Putin je ranije rekao da uslovi sporazuma koji se tiču Rusije nisu ispunjeni, bez obzira na napore UN, jer zapadne zemlje nisu planirale da ispune svoja obećanja.
Nakon prekida funkcionisanja crnomorske žitne inicijative i prekida morskog humanitarnog koridora, svi brodovi koji plove u akvatoriji Crnog mora ka ukrajinskim lukama, od ponoći 20. jula tretiraju se kao potencijalni prevoznici vojnog tereta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

ZELENSKI UPAO U TROSTRUKU ZAMKU: Putin ga izigrao kako samo on ume

Izvor: Sputnikportal.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA