Најновије

КРЕМЉ ГРМИ НА ВАШИНГТОН: Учините то одмах, доста је обећања

Сједињене Америчке Државе морају да помогну у испуњавању услова прехрамбеног споразума у делу који се односи на Русију, а не само да обећавају да ће то испунити, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Американци не треба да осигуравају никакву безбедност. Она је била омогућена у оквиру прехрамбеног споразума и без САД. Вашингтон треба, ако жели, да допринесе реализацији дела споразума који се односи на Москву. Не да обећа да ће размислити о томе, него да то уради. Чим то буде учињено, прехрамбени споразум ће моментално бити обновљен“, поручио је Песков.

Он је додао да је ово већ више пута речено, укључујући руског председника Владимира Путина.
Претходно, портпарол је изјавио да Москва није спремна да верује Вашингтону на реч када се ради о обећањима по питању извоза хране у случају да се врати прехрамбеном споразуму.


Прехрамбени споразум је престао да важи 18. јула, а Русија је обавестила Турску, Украјину и Уједињене нације да се противи његовом продужавању. Председник Русије Владимир Путин је раније рекао да услови споразума који се тичу Русије нису испуњени, без обзира на напоре УН, јер западне земље нису планирале да испуне своја обећања.
Након прекида функционисања црноморске житне иницијативе и прекида морског хуманитарног коридора, сви бродови који плове у акваторији Црног мора ка украјинским лукама, од поноћи 20. јула третирају се као потенцијални превозници војног терета, саопштило је Министарство одбране Русије.

ЗЕЛЕНСКИ УПАО У ТРОСТРУКУ ЗАМКУ: Путин га изиграо како само он уме

Извор: Спутникпортал.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА