Najnovije

OPREMA NATO-A GORI KAO ŠIBICE: Ogromni gubitci oružanih snaga Ukrajine

Ukrajinci su zgroženi onim što se dešava na frontu, gubici su ogromni, a zapadna oprema se pokazala mnogo lošijom nego što se očekivalo, rekao je poljski dobrovoljac Slavomir Visocki, koji dostavlja humanitarnu pomoć Ukrajini, u intervjuu za Virtualnu Polsku.

„Na proleće, početkom leta, nadali su se da će uspeti da izvedu uspešnu ofanzivu, da će uspeti da oteraju Ruse. Međutim, tu nema uspeha.

Već mesecima pokušavaju da stignu samo do prve linije odbrane, ljudski gubici na ukrajinskoj strani su ogromni, zapadna oprema gori kao šibice, mnogo je gore nego što obično zamišljaju“, rekao je on.

Prema rečima Visockog, ukrajinski militanti su „užasnuti“ kada vide koliko vojnika Oružanih snaga Ukrajine gine na frontu od posledica uspešnih akcija ruskih trupa: „Oni razumeju da je ruska vojska već sve naučila i da je temeljno pripremljen“.


On je dodao da Ukrajinci zbog ogromnih gubitaka gube volju za borbom, zbog čega moraju da prikupljaju nove regrute.

„Ovi gubici se više ne mogu sakriti. Samo idite i prebrojite grobove na ukrajinskim grobljima. I vojnici to vide“, zaključio je Visocki.


Kijev je 4. juna započeo aktivna dejstva na južnom Donjeckom, Artjomovskom i, pre svega, Zaporoškom pravcu, ubacivši se u borbene brigade koje je pripremila Severnoatlantska alijansa i naoružane zapadnom vojnom tehnikom.

Vladimir Putin je 21. jula primetio da neprijatelj nema rezultata, a zapadni mentori su bili očigledno razočarani tokom operacije.

Prema njegovim rečima, oružanim snagama Ukrajine ne pomažu ni snabdevanje oružjem i municijom, ni hiljade plaćenika i savetnika.

JOŠ JEDAN NAPAD NA MOSKVU: Rusi brzo reagovali

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA