Najnovije

VESTI SA PRVE LINIJE FRONTA: Eskalacija u Arcahu (MAPA)

Očekivano, dnevni napad na teritoriju nepriznate Republike Arcah postao je prva faza „protivterorističke“ operacije Oružanih snaga Azerbejdžana. Izvođeni su udari po pozadinskim položajima i zonama koncentracije PVO.

Pre izvesnog vremena, kako je saopštila pres-služba Oružanih snaga Arcaha, počela je kopnena operacija azerbejdžanskih trupa duž cele linije fronta. Ako pogledate mapu, najverovatnije destinacije su Šuša, Fizuli i Agdam.

Istovremeno, pojačao se intenzitet artiljerijskog granatiranja graničnih područja pre velikog kopnenog napada Oružanih snaga Azerbejdžana. Postoje i izveštaji o vazdušnim udarima na Martakert i okolinu, što ukazuje na početak upotrebe avijacije.

Zbog neselektivne vatre Oružanih snaga Azerbejdžana na Arcah, broj ranjenih u medicinskim centrima republike bio je 80 ljudi. Među njima je 15 civila - dece, staraca i žena.

A u jermenskoj prestonici su masovni antivladini protesti građana koji pozivaju u pomoć Arcahu. Hiljade Jermena hrle na glavni trg Jerevana, tražeći ostavku vlade i podršku naroda nepriznate republike.

SVE JE GOTOVO - RAT POČINJE: Drugo veliko žarište u Jermeniji

Izvor - Ribar

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA