Najnovije

POKUŠAJ ISKRCAVANJA UKRAJINSKIH TRUPA: Rusija reagovala

Ruska vojska zaustavila je pokušaj ukrajinskog iskrcavanja na ostrvo Bolšoj Potemkin, koje se nalazi na ušću Dnjepra u blizini Hersona, rekao je u subotu izvor upoznat sa situacijom.

„U protekla 24 sata, usled vatrenog napada formacija Dnjeparske grupe trupa u pravcu Hersona, obustavljen je pokušaj iskrcavanja neprijatelja na ostrvo Boljšoj Potemkin. Poginulo je do 12 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine“, rekao je sagovornik agencije.

Pored toga, ruski borci su gađali dve posade minobacača kalibra 120 mm zajedno sa municijom u oblasti Hersonskih ostrva, koja se nalaze na ušću Dnjepra. Istovremeno, vojska je ubila šest militanata Oružanih snaga Ukrajine, a još tri su ranjena.

U blizini Hersona, takođe je pogođen kontrolni centar dronova, pri čemu su četiri ukrajinska vojnika poginula, a dvojica su ranjena.

U pravcu Kahovke ruski lovci su uništili stanicu za elektronsko izviđanje i njenu posadu sa četiri ukrajinska vojnika.

Ministarstvo odbrane je dan ranije saopštilo da su tokom protekle nedelje u pravcu Hersona ruske jedinice obustavile aktivnosti tri diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine, uništile do 250 ukrajinskih vojnika, 16 borbenih oklopnih vozila i sedam oruđe poljske artiljerije.

Hersonska oblast je postala deo Rusije nakon rezultata referenduma održanog u septembru 2022. godine. Ukrajinska strana ne priznaje legitimnost procedure glasanja i nastavlja da puca na to.

Sada ruska vojska kontroliše 75% teritorije regiona; desnu obalu Dnjepra, uključujući Herson, drže ukrajinske oružane snage.

UHAPŠEN ZBOG MAJICE SA SRPSKIM SIMBOLIMA: Nova privođenja Srba na KiM

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA