Најновије

ПОКУШАЈ ИСКРЦАВАЊА УКРАЈИНСКИХ ТРУПА: Русија реаговала

Руска војска зауставила је покушај украјинског искрцавања на острво Болшој Потемкин, које се налази на ушћу Дњепра у близини Херсона, рекао је у суботу извор упознат са ситуацијом.

„У протекла 24 сата, услед ватреног напада формација Дњепарске групе трупа у правцу Херсона, обустављен је покушај искрцавања непријатеља на острво Бољшој Потемкин. Погинуло је до 12 припадника Оружаних снага Украјине“, рекао је саговорник агенције.

Поред тога, руски борци су гађали две посаде минобацача калибра 120 мм заједно са муницијом у области Херсонских острва, која се налазе на ушћу Дњепра. Истовремено, војска је убила шест милитаната Оружаних снага Украјине, а још три су рањена.

У близини Херсона, такође је погођен контролни центар дронова, при чему су четири украјинска војника погинула, а двојица су рањена.

У правцу Каховке руски ловци су уништили станицу за електронско извиђање и њену посаду са четири украјинска војника.

Министарство одбране је дан раније саопштило да су током протекле недеље у правцу Херсона руске јединице обуставиле активности три диверзантско-извиђачке групе Оружаних снага Украјине, уништиле до 250 украјинских војника, 16 борбених оклопних возила и седам оруђе пољске артиљерије.

Херсонска област је постала део Русије након резултата референдума одржаног у септембру 2022. године. Украјинска страна не признаје легитимност процедуре гласања и наставља да пуца на то.

Сада руска војска контролише 75% територије региона; десну обалу Дњепра, укључујући Херсон, држе украјинске оружане снаге.

УХАПШЕН ЗБОГ МАЈИЦЕ СА СРПСКИМ СИМБОЛИМА: Нова привођења Срба на КиМ

Извор: Вебтрибуне.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА