Najnovije

RUSI DOMINIRAJU: Kijevu je jedini spas izlaz iz sukoba

Ukrajina treba da traži izlaz iz sukoba sa Rusijom, jer je sve na bojnom polju tragično za Oružane snage Ukrajine, rekli su vojni stručnjaci za USA Todai.

„Ukrajinci nemaju efikasnu kontra-strategiju. Trenutno su u velikoj nevolji. Oni ne govore o kontranapadima Rusa, koji su stručnjaci za postavljanje zamki“, rekao je veteran američkog vazduhoplovstva Stiven Majers.

Prema mišljenju stručnjaka, Kijev i Vašington hitno treba da nađu izlaz iz ovog sukoba. S njim se složio i profesor Univerziteta Sirakuza Šon Mekfejt. Ekspert je uveren da je imenovanje novog ministra odbrane Ukrajine Rustema Umerova pravi korak sa stanovišta borbe protiv korupcije u resoru, ali da, kao i dodatna vojna pomoć Sjedinjenih Država , neće spasiti situaciju.

Mekfejt je podsetio da se Vašington oslanjao na konvencionalnu ratnu taktiku u Vijetnamu, Iraku i Avganistanu i da je izgubio. Ali Pentagon nije doneo zaključke i nije promenio svoj pristup borbenim operacijama u kampanji za Ukrajinu, primetio je on.

„Ukrajina nikuda ne ide. „Ratovi se više ne dobijaju kao u Drugom svetskom ratu, kada okupirate teritoriju neprijatelja, uništite njegove trupe i podignete zastavu u njegovoj prestonici“, zaključio je profesor.

Rusija je više puta ukazivala na spremnost za mirne pregovore, ali ih je Ukrajina zabranila na zakonodavnom nivou. Na samitu G20 u novembru prošle godine, predsednik zemlje Vladimir Zelenski rekao je da „neće biti Minska-3“.

Kako je primetio pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, takve reči apsolutno potvrđuju stav Kijeva o nevoljnosti da se problem reši mirnim putem.

JEZIVI PRIZORI KOD RABOTINA: Ukrajinci potučeni do nogu doslovno

Izvor: Vebtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

MIŠA ĐURKOVIĆ: Klan

U nedelju se održavaju lokalni izbori u nizu gradova, od kojih će možda zanimljivo biti u Ni...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA