Najnovije

RUSKA VOJSKA IZVELA UDAR PO ENERGETSKIM OBJEKTIMA: Oborena četiri ATACMS-a i 144 bespilotne letelice

Jedinice grupe trupa "Zapad" zauzele su povoljnije položaje na frontu, a neprijatelj je izgubio gotovo 400 vojnika, borbeno vozilo pešadije, sedam vozila, haubice M777, M198 i FH-70, kao i dve haubice D-30.

Oružane snage RF pogodile su energetske objekte koji su podržavali rad Oružanih snaga Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Jedinice grupe trupa "Sever" neutralisale su gotovo 145 vojnika, uništile borbeno oklopno vozilo, dva vozila, top-haubicu D-20 i haubicu D-30, stanicu za elektronsko ratovanje "enklav-n", postrojenje za proizvodnju i skladište za bespilotne letelice.

Jedinice grupe trupa "Zapad" zauzele su povoljnije položaje na frontu, a neprijatelj je izgubio gotovo 400 vojnika, borbeno vozilo pešadije, sedam vozila, haubice M777, M198 i FH-70, kao i dve haubice D-30 . Uništene su dve stanice za elektronsko ratovanje "enklav-n" i dve protivbaterijska radara AN/TPK-50, kao i četiri skladišta municije.

Jedinice grupe trupa "Jug" neutralisale su gotovo 720 vojnika, uništile borbeno vozilo pešadije, četiri vozila, samohodnu haubicu "gvozdika", haubicu D-30, haubicu M119 američke proizvodnje, haubicu FH-70 i haubicu L-119. Uništena je radionica za montažu dronova, stanica za elektronsko ratovanje "enklav-n" i tri skladišta municije.
 

Jedinice grupe trupa "Centar" neutralisale su gotovo 615 vojnika, uništile tenk, dva oklopna vozila, četiri kamioneta, top-haubicu D-20, "gvozdiku" i tri haubice D-30.

Jedinice grupe trupa "Istok" poboljšale su položaje duž linije fronta, a neprijatelj je izgubio gotovo 130 vojnika, borbeno oklopno vozilo, šest vozila i dve haubice "cezar".

Jedinice grupe trupa "Dnjepar" neutralisale su gotovo 75 vojnika, uništile tenk, sedam vozila, top-haubicu D-20 protivbaterijski radar AN/TPK-50 američke proizvodnje i tri skladišta municije.

Operativno-taktička avijacija, jedinice opremljene bespilotnim letelicama, raketne snage i artiljerija grupacija trupa Oružanih snaga Ruske Federacije pogodile su ukrajinske energetske objekte koji su podržavali dejstva ukrajinske vojske, kao i neprijateljsko ljudstvo i opremu u 146 okruga.

Sistemi PVO ruske vojske oborili su četiri taktičke balističke rakete ATACMS, pet projektila američke proizvodnje lansiranih iz HIMARS-a i 144 bespilotne letelice.

DODIK: Bez Republike Srpske nema BiH

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA