Najnovije

Bolje bi bilo da Beograd nije „pomagao“ Srbima sa KiM: Vučiću, bio si ništa, sad si minus ništa

Beograd je onesposobio Srbe sa Kosova i Metohije da se sami brane. NJihov položaj bi bio neuporedivo povoljniji da im Aleksandar Vučić i Boris Tadić nisu „pomagali“. Da su oni sami zauzeli neki stav, oni bi u svetu imali neku vrstu podrške, rekao je Slobodan Reljić, sociolog i novinar, nekadašnji urednik NIN-a, prilikom gostovanja na kanalu Pravi odgovor.

On je ocenio da je jedna od najstrašnijih slika koje narod koji živi na Kosmetu doživljava sa izdajom Beograda jeste „da živite kao deo naroda koji vas tako prodaje“.

- Oni znaju svaki put kada Vučić kaže NE, da je to DA. Kad on kaže „Ne dam Gazivode“, oni znaju da je to sve već predato. A onda se čudite što Albanci rade takve stvari. Ovde je greh Albanaca manji od greha strukture iz Beograda koja je te ljude prodala, izdala. Izdaja je blag termin – smatra Reljić.

Sociolog je osudio to što pregovaramo sa onima koji priznaju Kosovo.

- Sad vi mislite, kad nešto date, sad će neko reći: „Uuu, ovaj čovek dade“. Ne, nego je „Daj sledeće“. Nema kraja. Ti si za njih bio ništa čim si pristao na te pregovore. A svaki put kad još nešto predaš, doživljavaju te kao minus ništa – kazao je on.

Reljić je konstatovao da su tragikomične priča da se vi sada žalite na Aljbina Kurtija.

- Šta ima da se žalite na njega? Kurti igra za sebe, igra svim sredstvima. I sad se stvara kampanja u pokušaju da se brani Vučić... Pa predao si sve, kako si mogao očekivati da ostane dinar? – upitao je sagovornik Pravog odgovora.

On zaključuje da ovo nije država koja kontroliše sve svoj mehanizme.

- To se sve spolja kontroliše. Ali mi doživljavamo njega kao nekoga ko sve kontroliše i vlada nama. I koncentriše se užasan strah, taj čovek koji je sebe predstavio nama kao glavnog scenaristu, reditelja i glavnog glumca srpskog igrokaza i tu nemate nikoga drugo ko učestvuje – ocenio je Reljić.

Kako je naveo, „Vučić nikad ne razgovara ni sa kim ni o čemu“, a njegov „uspeh“ je to što prošle godine imamo najmanje rođenih beba još od 1878. godine.

- Kad sam jednog od njegovih saradnika pitao, rekao mi je: „Pa da, ali on misli da zna sve“! On se tako i ponaša. A mi vidimo da se sve to ljulja na vetru. Da se ne drži ni na čemu. I na Kosovu vidite da je sve prevario – istakao je.

Govoreći o BRIKS-u, kazao je da je Srbiji prvoj tu mesto.

- Prva država koja pripada BRIKS-u po logici stvari smo mi. Mi smo prvi pobunjeni narod devedesete godine protiv tog Novog svetskog poretka protiv kog je nastao BRIKS. A ovde je panični strah da nas neko ne bi povezao s tim – primetio je Reljić.

NJemu je neobično da ovi iz SNS-a napadaju ove iz DOS-a, a sve je predato u ruke „ne DOS-u, već Otporu“.

- Imate pojavno Vesića, Sinišu Malog, Šapića iz tih DOS-ovskih struktura, ali kad bi vi ušli u sferu državnnih sekretara i realanih činovnika to je sve iz Otpora, nevladinih organizacija, to je sve antidržavno. Kad pogledate ambasadore, ta žena koja je u Velikoj Britaniji, kakve veze ona ima sa Srbijom? Bolje bi bilo da smo našli nekog navijača Liverpula, on bi se više založio za SRbiju nego ta žena tamo. U Zagreb šalje ženu koja je veća Hrvatica od četiri petine Hrvata. Svu tu strukturu kad bi razobličili, pa to je strašno – ukazao je Reljić.

On je govorio i o pokretu „Mi“, ali i o knjizi „Mi“ u kojoj je sve rečeno, o Nevidljivoj vladi i intervjuu Takera Karlsona sa Vladimirom Putinom.

O svemu pogledajte detaljnije u emisiji na kanalu Pravi odgovor.

ZASTAŠUJUĆA PORUKA MEDVEDEVA: U ratu sa NATO, Rusija neće imati izbora - odgovor će biti apokalipsa

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA