Најновије

Боље би било да Београд није „помагао“ Србима са КиМ: Вучићу, био си ништа, сад си минус ништа

Београд је онеспособио Србе са Косова и Метохије да се сами бране. Њихов положај би био неупоредиво повољнији да им Александар Вучић и Борис Тадић нису „помагали“. Да су они сами заузели неки став, они би у свету имали неку врсту подршке, рекао је Слободан Рељић, социолог и новинар, некадашњи уредник НИН-а, приликом гостовања на каналу Прави одговор.

Он је оценио да је једна од најстрашнијих слика које народ који живи на Космету доживљава са издајом Београда јесте „да живите као део народа који вас тако продаје“.

- Они знају сваки пут када Вучић каже НЕ, да је то ДА. Кад он каже „Не дам Газиводе“, они знају да је то све већ предато. А онда се чудите што Албанци раде такве ствари. Овде је грех Албанаца мањи од греха структуре из Београда која је те људе продала, издала. Издаја је благ термин – сматра Рељић.

Социолог је осудио то што преговарамо са онима који признају Косово.

- Сад ви мислите, кад нешто дате, сад ће неко рећи: „Ууу, овај човек даде“. Не, него је „Дај следеће“. Нема краја. Ти си за њих био ништа чим си пристао на те преговоре. А сваки пут кад још нешто предаш, доживљавају те као минус ништа – казао је он.

Рељић је констатовао да су трагикомичне прича да се ви сада жалите на Аљбина Куртија.

- Шта има да се жалите на њега? Курти игра за себе, игра свим средствима. И сад се ствара кампања у покушају да се брани Вучић... Па предао си све, како си могао очекивати да остане динар? – упитао је саговорник Правог одговора.

Он закључује да ово није држава која контролише све свој механизме.

- То се све споља контролише. Али ми доживљавамо њега као некога ко све контролише и влада нама. И концентрише се ужасан страх, тај човек који је себе представио нама као главног сценаристу, редитеља и главног глумца српског игроказа и ту немате никога друго ко учествује – оценио је Рељић.

Како је навео, „Вучић никад не разговара ни са ким ни о чему“, а његов „успех“ је то што прошле године имамо најмање рођених беба још од 1878. године.

- Кад сам једног од његових сарадника питао, рекао ми је: „Па да, али он мисли да зна све“! Он се тако и понаша. А ми видимо да се све то љуља на ветру. Да се не држи ни на чему. И на Косову видите да је све преварио – истакао је.

Говорећи о БРИКС-у, казао је да је Србији првој ту место.

- Прва држава која припада БРИКС-у по логици ствари смо ми. Ми смо први побуњени народ деведесете године против тог Новог светског поретка против ког је настао БРИКС. А овде је панични страх да нас неко не би повезао с тим – приметио је Рељић.

Њему је необично да ови из СНС-а нападају ове из ДОС-а, а све је предато у руке „не ДОС-у, већ Отпору“.

- Имате појавно Весића, Синишу Малог, Шапића из тих ДОС-овских структура, али кад би ви ушли у сферу државнних секретара и реаланих чиновника то је све из Отпора, невладиних организација, то је све антидржавно. Кад погледате амбасадоре, та жена која је у Великој Британији, какве везе она има са Србијом? Боље би било да смо нашли неког навијача Ливерпула, он би се више заложио за СРбију него та жена тамо. У Загреб шаље жену која је већа Хрватица од четири петине Хрвата. Сву ту структуру кад би разобличили, па то је страшно – указао је Рељић.

Он је говорио и о покрету „Ми“, али и о књизи „Ми“ у којој је све речено, о Невидљивој влади и интервјуу Такера Карлсона са Владимиром Путином.

О свему погледајте детаљније у емисији на каналу Прави одговор.

ЗАСТАШУЈУЋА ПОРУКА МЕДВЕДЕВА: У рату са НАТО, Русија неће имати избора - одговор ће бити апокалипса

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА