Najnovije

BUDANOV UPUTIO ŽESTOKE PRETNJE: Naši agenti su već na Krimu - okupatora čeka "iznenađenje"

Načelnik Glavne uprave za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine Kirilo Budanov rekao je da se ukrajinski specijalci već nalaze na teritoriji privremeno okupiranog Krima.

Prema njegovim rečima, branioci su izveli operaciju na poluostrvu 2023. godine, ali poručuje da da “ilegalni Krimski most” čekaju nova „iznenađenja”.

Šef ukrajinske obaveštajne službe je naglasio da je rat Ruske Federacije protiv Ukrajine počeo ne pre 2, već pre 10 godina – okupacijom ukrajinskog Krima. Istovremeno je dodao da ni ukrajinska država ni Ukrajinci nisu pristali da priznaju pravo agresora na poluostrvo. Vojni komandant je takođe primetio da otpor lokalnog ukrajinskog stanovništva protiv okupatora nije jenjavao ni za trenutak, uprkos represijama.

Budanov je rekao da za uspešnu odbranu i kontraofanzivu Ukrajina mora da kontroliše vode Crnog mora i da bude prisutna na poluostrvu Krim. Istovremeno je rekao da je niz zadataka već završen.

Konkretno, Rusija je izgubila četvrtinu svojih brodova i bila je prinuđena da povuče svoju flotu na obalu Kavkaza. Takođe, neprijatelj je premestio avijaciju, jer su aerodromi i vojni objekti Krima stalno pod vatrenim uticajem Ukrajine, tvrdi Budanov.

Nagovestio je i sudbinu, kako kaže, nelegalnog Krimskog mosta, koji privremeno povezuje ukrajinsko poluostrvo sa teritorijom zemlje agresora Rusije. Budanov je rekao da neprijatelje čekaju nova iznenađenja. Istovremeno, preporučuje civilnom stanovništvu da ne koristi Krimski most.„Svoj uspeh dugujemo stanovnicima ukrajinskog Krima, koji ne samo da su pojačali otpor okupatorima, već su našli priliku da prate celokupnu operativnu situaciju na poluostrvu i da nam ove informacije prenesu što je pre moguće.”, rezimirao je Budanov.

Pročitajte OVDE šta je izjavio Borelj o kraju rata u Ukrajini

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA