Најновије

БУДАНОВ УПУТИО ЖЕСТОКЕ ПРЕТЊЕ: Наши агенти су већ на Криму - окупатора чека "изненађење"

Начелник Главне управе за обавештајне послове Министарства одбране Украјине Кирило Буданов рекао је да се украјински специјалци већ налазе на територији привремено окупираног Крима.

Према његовим речима, браниоци су извели операцију на полуострву 2023. године, али поручује да да “илегални Кримски мост” чекају нова „изненађења”.

Шеф украјинске обавештајне службе је нагласио да је рат Руске Федерације против Украјине почео не пре 2, већ пре 10 година – окупацијом украјинског Крима. Истовремено је додао да ни украјинска држава ни Украјинци нису пристали да признају право агресора на полуострво. Војни командант је такође приметио да отпор локалног украјинског становништва против окупатора није јењавао ни за тренутак, упркос репресијама.

Буданов је рекао да за успешну одбрану и контраофанзиву Украјина мора да контролише воде Црног мора и да буде присутна на полуострву Крим. Истовремено је рекао да је низ задатака већ завршен.

Конкретно, Русија је изгубила четвртину својих бродова и била је принуђена да повуче своју флоту на обалу Кавказа. Такође, непријатељ је преместио авијацију, јер су аеродроми и војни објекти Крима стално под ватреним утицајем Украјине, тврди Буданов.

Наговестио је и судбину, како каже, нелегалног Кримског моста, који привремено повезује украјинско полуострво са територијом земље агресора Русије. Буданов је рекао да непријатеље чекају нова изненађења. Истовремено, препоручује цивилном становништву да не користи Кримски мост.„Свој успех дугујемо становницима украјинског Крима, који не само да су појачали отпор окупаторима, већ су нашли прилику да прате целокупну оперативну ситуацију на полуострву и да нам ове информације пренесу што је пре могуће.”, резимирао је Буданов.

Прочитајте ОВДЕ шта је изјавио Борељ о крају рата у Украјини

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА