Najnovije

PUCA UKRAJINSKA ARMIJA - AMERIKANCI JAVLJAJU: Psihički kreću ka dole, povlačenje na skoro svim pravcima

Ukrajinski vojnik, koji je rekao da mu je ime Sergej, američkim novinarima ispričao: „Tukli su nas sa mnogo navođenih bombi, sa mnogo avijacije. Da budem iskren, većina naših vojnika je šokirana svim što se događalo“

Vodeći američki mediji, sa nekim izuzecima, svi su na strani Demokratske partije i DŽoa Bajdena, a samim tim – i Ukrajine.

A ipak je jedan od glavnih među njima - The Washington Post – objavio da su se ukrajinske snage povukle iz Avdejevke bez odobrenja svog vojnog vrha u Kijevu.

Američki list opravdava dezertere, ne ukazujući, doduše, da se radilo o masovnom bekstu pred nadirućom ruskom vojskom. A kao opravdanje navodi: umor.

The Washington Post prenosi da je njegovim novinarima „jedan od vojnika 110. brigade Oružanih snaga Ukrajine rekao da je služenje dve godine bez rotacije iscrpilo vojnike“.

Taj vojnik je dodatno objasnio:

„Situaciju nije moglo da spasi ni to što su nam neselektivno slali u pomoć neke jedinice. Osim toga, naša komanda nije uspela da spreči stezanje ruskog obruča oko Avdejevke“.

Drugi ukrajinski vojnik, koji je rekao da mu je ime Sergej, Amerikancima je ispričao da izvlačenje iz grada najverovatnije nije bilo isplanirano, a ako jeste – da je taj plan bio loše osmišljen.

Taj vojnik je The Washington Post ispričao i ovo:

„Tukli su nas sa mnogo navođenih bombi, sa mnogo avijacije. Da budem iskren, većina naših vojnika je šokirana svim što se događalo. Pad Avdejevke je psihički slomio ukrajinsku vojsku“.

SVI PRAVCI NA JEDNOM MESTU! Ruska armija melje i pomera linije fronta (BRIFING)

Izvor: Fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA